Γαλλία: Επτά συλλήψεις για τρομοκρατία

 Γαλλία: Επτά συλλήψεις για τρομοκρατία

Επτά άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση την Τρίτη στη Γαλλία, στο πλαίσιο έρευνας της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας για την παραμονή ενός άνδρα στη Συρία και για πιθανό δίκτυο εμβασμάτων προς τη χώρα αυτή, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 28 έως 48 ετών, έξι από αυτούς γεννήθηκαν στη Ρωσία και ένας στη Γεωργία. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, πρόκειται για πρόσωπα που προέρχονται από την τσετσενική κοινότητα.

Έξι από αυτούς συνελήφθησαν στον νομό του Κάτω Ρήνου (ανατολική Γαλλία) και άλλοι στο Πουί-ντε-Ντομ (κεντρικά), διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Όλοι τέθηκαν υπό κράτηση, για «συμμετοχή σε τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση» και «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», στο πλαίσιο αυτής της προκαταρκτικής έρευνας τνω γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία της Γαλλίας πραγματοποιεί τακτικά επιχειρήσεις, που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας προς την περιοχή μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, μεγάλη επιχείρηση συλλήψεων πραγματοποιήθηκε για την εξάρθρωση δικτύου που χρησιμοποιούσε κρυπτονομίσματα, για τη χρηματοδότηση κυρίως μελών της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος οκτώ εκ των 30 συλληφθέντων.