Ινδονησία: Εντοπίστηκε το υποβρύχιο που είχε χαθεί από την Τετάρτη

Εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου συντρίμμια του υποβρυχίου που είχε χαθεί από την Τετάρτη στην Ινδονησία. Στο υποβρύχιο επέβαιναν 53 άτομα πλήρωμα, ενώ τα συντρίμμια βρέθηκαν μετά από τρεις μέρες ερευνών. Το υποβρύχιο που χάθηκε στα ανοιχτά του Μπαλί «βυθίστηκε», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας και οι αρχές πιστεύουν ότι τα μέλη του πληρώματος, αν είχαν επιζήσει, εξάντλησαν τα αποθέματα οξυγόνου τους.

«Με βάση τα στοιχεία, που πιστεύουμε ότι προέρχονται από το KRI Nanggala, αλλάξαμε το καθεστώς του υποβρυχίου από “αγνοούμενο” σε “βυθισμένο”», ανέφερε ο Γιούντο Μαργκόνο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανά τα 53 μέλη του πληρώματος εξανεμίστηκαν, καθώς το οξυγόνο τους αναμενόταν να εξαντληθεί τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι hσάρωση του βυθού έδειξε ότι το υποβρύχιο βρίσκεται σε βάθος 850 μέτρων, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια επιβίωσης των μελών του. Το KRI Nanggala, το οποίο χάθηκε ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη στο πλαίσιο άσκησης, είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε βάθος μέχρι και 500 μέτρων.

Σχετικά Άρθρα