Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την ασυλία των λοιμωξιολόγων

 Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την ασυλία των λοιμωξιολόγων

Φουλ επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας, με την οποία η κυβέρνηση θεσπίζει το ακαταδίωκτο για τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid 19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την άμεση απόσυρση της «αντισυνταγματικής διάταξης», που όπως επισημαίνει, εξασφαλίζει την ασυλία των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων, δίνοντας στρεβλή εντύπωση για τα μέλη της.

«Η αιφνιδιαστική τροπολογία δέκα υπουργών της κυβέρνησης, που εξασφαλίζει ότι μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, όχι μόνο δεν μπορούν να διωχθούν δικαστικά αλλά ούτε καν να κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές Αρχές για τη διαχείριση της πανδημίας, μην τυχόν και αποκαλυφθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, εξηγεί για ποιον λόγο εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνει την κριτική πως ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα και φέρνει τους επιστήμονες προ τετελεσμένων και προειλημμένων πολιτικών αποφάσεων».

Όπως υπογραμμίζει, «η διάταξη αυτή προσβάλλει το κύρος της επιτροπής στη κοινή γνώμη και δίνει στρεβλή εντύπωση για τα μέλη της».

«Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, ο ρόλος της επιτροπής είναι γνωμοδοτικός, συνεπώς οι όποιες ευθύνες για τα εγκληματικά λάθη που έχουν οδηγήσει στο 6μηνο αποτυχημένο λοκντάουν, στην κατάρρευση του ΕΣΥ και της οικονομίας, είναι αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Αναμένουμε την άμεση απόσυρση της αντισυνταγματικής αυτής διάταξης και την άμεση δημοσίευση των πρακτικών από όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής, ώστε να κατανοήσουμε για ποιες παρεμβάσεις υπουργών του κ. Μητσοτάκη ζητείται σήμερα η ασυλία».

Να αποσυρθεί αμέσως η τροπολογία ζήτησε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι πρόκειται για «άλλη μία παραδοχή ενοχής» και ότι «η κυβέρνηση θέλει να μην μιλήσουν οι επιστήμονες για τις πιέσεις που έχουν δεχτεί». «Ο αυταρχισμός της ΝΔ μετατρέπει την υγειονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά Άρθρα