Παρενέργειες… Moderna στην προανακριτική για Παππά – Ο Καλογρίτσας δεν πάει, φιάσκο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαριστικές τροπολογίες η ΝΔ

 Παρενέργειες… Moderna στην προανακριτική για Παππά – Ο Καλογρίτσας δεν πάει, φιάσκο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαριστικές τροπολογίες η ΝΔ

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του πρώτου μάρτυρα στην προανακριτική για Παππά, ο Χρήστος Καλογρίτσας, απογοήτευσε τα μέλη της πλειοψηφίας καθώς δεν θα καταθέσει την Πέμπτη, όπως όλα δείχνουν, ούτε ως δεύτερος στη σειρά μάρτυρας για τα 3εκατ. ευρώ του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Ο κ.  Καλογρίτσας στην μήνυση του οποίου η ΝΔ έχει βασίσει το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών της σε βάρος του πρώην Υπουργού Επικρατείας για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία επικαλέστηκε παρενέργειες από τον εμβολιασμό του και ζήτησε από την επιτροπή αναβολή της εξέτασής του.

  • Η είδηση ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα για την αξιωματική αντιπολίτευση, τουλάχιστον στο σκέλος των εντυπώσεων που θα μείνουν πίσω από την δεύτερη κιόλας ημέρα εργασιών της επιτροπή, καθώς ερμηνεύεται σαν ένα ακόμη τρανταχτό στοιχείο ότι «δεν τους βγαίνει» με το κατηγορητήριο και πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Παππά.

Το κλίμα φρόντισαν να καλλιεργήσουν και τα όσα κατέθεσε ο Κυριάκος Τόμπρας, ο «καταλύτης διαμεσολαβητής» της συμφωνίας Καλογρίτσα – CCC και συγκεκριμένα ένα χαρτί. Ένα χειρόγραφο συμφωνητικό  γραμμένο πάνω στο χαλί της βίλας Χούρι στην Κηφισιά με τις υπογραφές Καλογρίτσα και του ίδιου του κ. Τόμπρα.

  • Ήταν σαφές από το έγγραφο ότι ο Χρ. Καλογρίτσας παραδέχεται την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ προς την CCC. «Τοξότης» και Consolidated Contractors Company – CCC συνομολογούσαν την διαφορά τους. Κι όλα αυτά δυο χρόνια μετά το διαγωνισμό, το Μάιο του 2018.

Το άδοξο τέλος της συμφωνίας, που ακολούθησε έφερε και τη δικαστική διαμάχη με τις καταγγελίες Καλογρίτσα σε βάρος του Νίκου Παππά και από το ΣΥΡΙΖΑchannel το ζήτημα μετατράπηκε σε χρηματοδότηση της  εφημερίδας Documento.

Αυτό και μόνο για την πλευρά του Νίκου Παππά είναι η απόδειξη ότι πρόκειται για μια αστική επιχειρηματική διαφορά γεγονός που επιβεβαιώνει για τα μέλη της προανακριτικής από το ΣΥΡΙΖΑ ότι καταρρέει πλέον το κατηγορητήριο που στήθηκε για το κυνήγι πολιτικών αντιπάλων.

Λιβανέζοι, ΣΥΡΙΖΑ friendly

Ο κ. Τόμπρας όμως επεφύλαξε και μια έκπληξη προς ικανοποίηση των βουλευτών της πλειοψηφίας καθώς σύμφωνα με γαλάζιες κοινοβουλευτικές πηγές ο διαμεσολαβητής είπε ότι οι Λιβανέζοι ζητούσαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για να αποφύγουν τη φορολόγηση ως εμπορικές εταιρείες και να αντιμετωπιστούν ως ναυτιλιακές εταιρείες.

Τότε οι Χουρι έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly και άρχισαν να πιέζουν για την αλλαγή του νόμου Σαμαρά, κάτι που τελικά συνέβη τρία σχεδόν χρόνια μετά και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου του 2019.

  • «Ένα κανονικό πάρε δώσε δηλαδή σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος» σχολίαζε επισήμως το Μοσχάτο και έβαλαν στο κάδρο και τον τότε Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις. «Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα» ρωτά η ΝΔ.

Ως προς την ουσία των κατηγοριών από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ανησυχούν καθώς είναι βέβαιοι και αυτό διαβεβαιώνει και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς ότι δεν αποδεικνύεται ούτε κακούργημα, ούτε πλημμέλημα παρά το γεγονός ότι θεωρούν βέβαιοι ότι ο πρώην πανίσχυρος Υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα θα οδηγηθεί σε ειδικό δικαστήριο.

Η μάχη είναι ανοιχτή, με το ζήτημα των πολιτικών εντυπώσεων να μην έχει κριθεί ακόμη. Ο κατάλογος περιέχει βαριά χαρτιά από τον πρώτο κιόλας γύρο εξέτασης μαρτύρων.

Σχετικά Άρθρα