ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για τους θανάτους ασθενών στο Δρομοκαΐτειο

 ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για τους θανάτους ασθενών στο Δρομοκαΐτειο

Οι έξι πρόσφατοι θάνατοι από κοροναϊό στο Δρομοκαΐτειο οδηγήσαν τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στην απόφαση να προσφύγει στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς τους ανθρώπους είχαν πρόσφατα εμβολιαστεί κατά της Covid 19.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννάκος, «είναι μέχρι τώρα έξι νεκροί και πέντε ακόμη νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς. Ακόμη τρείς από τους νεκρούς ασθενείς από κορονοϊό είχαν εμβολιασθεί. Τη δεύτερη δόση την έκαναν τρεις ημέρες πριν εμφανίσουν συμπτώματα. Ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

«Ήδη ο εισαγγελέας διέταξε και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, αξιολογώντας ως πολύ σοβαρή την υπόθεση. Κλήθηκα ήδη και κατέθεσα στον ανακριτή ως πρόεδρος του Σωματείου. Ζήτησα την άμεση μεταφορά των ασθενών με κορονοϊό από το Δρομοκαΐτειο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ασφαλή νοσηλεία. Ταυτόχρονα κατέθεσα στον ανακριτή ότι δεν επιθυμώ τη ποινική δίωξη κανενός. Στόχος της προσφυγής μας στη δικαιοσύνη είναι να προστατεύσουμε τους ασθενείς. Να σταματήσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία να νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.