Παραλήρημα Μπαχτσελί με επίθεση σε Ελλάδα και Δένδια

 Παραλήρημα Μπαχτσελί με επίθεση σε Ελλάδα και Δένδια

Επίθεση κατά της Ελλάδας και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, εξαπέλυσε ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη επεισοδιακή συνέντευξη τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του για τις επικείμενες συνατγματικες αλλαγές στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια για «αγένεια» αφήνοντας αιχμές πως οι δηλώσεις του στόχο είχαν να προκαλέσουν κρίση με την Τουρκία.

“Η Ελλάδα εντείνει την προκλητική της εκστρατεία με τα στρεβλά της σχέδια και με τα άσχημα σενάρια στη Μεσόγειο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με μία Navtex που δημοσιεύτηκε ένα γαλλικό ερευνητικό πλοίο, συνοδευόμενο από ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα στα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης. Μία τουρκική φρεγάτα, που επενέβη άμεσα, δεν του επέτρεψε να πλησιάσει” είπε και συνέχισε:
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τις αγενείς και γεμάτες κατηγορίες δηλώσεις του, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, φαίνεται ότι στάλθηκε για να προκαλέσει κρίση στην Τουρκία.
Συγχαίρω ολόψυχα τον κ. Τσαβούσογλου,
που έβαλε τον αγενέστατο και αμετροεπή Δένδια στη θέση του, όπως επίσης θέλω να υποβάλω τα σέβη μου και στον πρόεδρό μας, που έδωσε οδηγίες στον κ. Τσαβούσογλου με ποια γλώσσα να μιλήσει στον ομόλογό του”.

Συνεχίζοντας το εθνικιστικό τπυ παραλήρημα και αναφερόμενος στον Νίκο Δένδια ανέφερε πως “ο Έλληνας υπουργός που θέλησε να αμαυρώσει το γόητρο και υπόληψη της Τουρκίας, κουνώντας το δάχτυλο, χτύπησε σε σκληρό βράχο και είδε τα τουρκικά νύχια”.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που απειλεί την ασφάλεια της Μεσογείου. Η Ελλάδα, έχοντας εξοπλίσει τα μη αποστρατικοποιημένα με βάση τις συνθήκες Δωδεκάνησα, είναι ένοχη και δειλή” κατέληξε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων.

Σχετικά Άρθρα