Πάσχα: Ξεπουλάει ο σοκολατένιος κορωνολαγός

 Πάσχα: Ξεπουλάει ο σοκολατένιος κορωνολαγός

H ιδέα ενός ζαχαροπλαστείου, το περσινό Πάσχα, στην Λυκόβρυση που έφτιαξε σοκολατένια λαγουδάκια με… μπλε προστατευτικές μάσκες έγινε must.

Ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να αφιερώσει γλυκές δημιουργίες σε δύο από τα πράγματα που απασχόλησαν περισσότερο τη χώρα το 2021: τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και φυσικά την πανδημία.

Tο ζαχαροπλαστείο «Αβέρωφ», στη Θεσσαλονίκη, που υπηρετεί την τέχνη της ζαχαροπλαστικής από το 1962, πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά με τις γλυκές καλλιτεχνίες του δημιουργού Μάριου Παπαδόπουλου.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο ThessToday.gr, εξηγεί ότι φέτος ελέω 1821 η ελληνική παραδοσιακή στολή είχε την… τιμητική της, ενώ τη βιτρίνα του καταστήματος κοσμούν και τα κορωνολαγουδάκια, που σηματοδοτούν το Πάσχα.

«Φέτος και λόγω των συνθηκών, οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των ζαχαροπλαστών συνδέονται με την πανδημία και την Ελληνική Επανάσταση. Ο κόσμος έχει αγαπήσει τις ιδέες και ρωτούν συνεχώς για την τιμή ή το πώς δημιουργήθηκε» σημείωσε ο Μάριος Παπαδόπουλος.

Φόρος σε 1,1 εκατομ. συνταξιούχους για τα αναδρομικά

«Αντλώντας» ιδέες από τα δύο σημαντικότερα πράγματα για τη χώρα μας το 2021, ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί στο ThessToday.gr ότι στο κατάστημά του πρωταγωνιστούν τα λαγουδάκια που φορούν την καραγκούνα και ο κορωνολαγός που απεικονίζεται με μάσκα προστασίας, πλαισιωμένος με χειρουργικά γάντια και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι τα συγκεκριμένα έχουν αγαπηθεί κυρίως από τα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα