Ένταση σε σχολείο στον Εύοσμο – Κατάληψη μετά το επεισόδιο με το self test

 Ένταση σε σχολείο στον Εύοσμο – Κατάληψη μετά το επεισόδιο με το self test

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί οι μαθητές στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου. Όπως αναφέρει το thestival.gr αφορμή για την κατάληψη στάθηκε το χθεσινό περιστατικό και η ένταση μεταξύ μητέρας μαθητή και του διευθυντή για το γεγονός ότι ο γιος τους δεν γινόταν δεκτός στο σχολείο χωρίς αρνητικό self test.

Οι μαθητές έχουν βάλει λουκέτα σε όλες τις εισόδους και δεν επιτρέπουν να μπει κανείς.

Δηλώσεις σχετικά με τη μήνυση που υπέβαλε στη διοίκηση του σχολείου γιατί δεν επιτρέπεται στο παιδί της να κάνει μάθημα εάν δεν κάνει self test, κάνει η μητέρα σημειώνοντας πως τα τεστ είναι «αναξιόπιστα».

Η μητέρα δηλώνει πως ο νόμος δεν την υποχρεώνει να κάνει το τεστ το παιδί της για να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική διαδικασία. «Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του» σημείωσε στον ΑΝΤ1.

  • Σχετικά με τη μήνυση που υπέβαλε, είπε πως είναι «κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες».

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self tests αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

«Το σχολείο ανήκει στα παιδιά» τόνισε, ακόμη, και κατήγγειλε ότι ο λυκειάρχης την «έσπρωξε» μαζί με το παιδί της και στραμπούλησε το χέρι της.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η ίδια τόνισε πως δεν έχει αποδειχθεί τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν τα self test στα παιδιά, καθώς δεν είναι γνωστό από τι παράγεται.