Self test σε λιανεμπόριο, εστίαση και μεταφορές προαναγγέλλει ο Α. Σκέρτσος

 Self test σε λιανεμπόριο, εστίαση και μεταφορές προαναγγέλλει ο Α. Σκέρτσος

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη της συμπληρωματικής στρατηγικής των self test στο εθνικό σχέδιο για την ανίχνευση του COVID, ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές άνοιγμα και της οικονομίας και της εκπαίδευσης και των κοινωνικών δραστηριοτήτων ανέφερε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

“Έχουμε πλέον στα χέρια μας έγκυρα τεστ αυτοδιάγνωσης, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν σαν μια συνθήκη ελευθερίας και ταυτόχρονα καλύτερου εντοπισμού του ιού και απομόνωσης των ασυμπτωματικών κυρίως συμπολιτών μας, οποίοι νοσούν χωρίς να το γνωρίζουν και μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν.

Αυτή είναι η χρησιμότητα των self test. Τώρα, για τα σχολεία, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο από την ημέρα που άνοιξε η διάθεση μέσω των φαρμακείων, έχουν εφοδιαστεί μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό. Έχουν διατεθεί περίπου 420.000 τεστ συνολικά από την περασμένη Πέμπτη έως σήμερα, άλλα έχει καλυφθεί ουσιαστικά όλος ο πληθυσμός που είχε δικαίωμα να το πάρει. Η διαδικασία της δήλωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επίσης έχει πάει πολύ καλά, έχουμε περισσότερες από 250.000 βεβαιώσεις που έχουν δοθεί” ανέφερε ο κ. Σκέρτσος
Ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ προανήγγειλλε επέκταση των self test και σε άλλους κλάδους όπως στο λιανεμπόριο.

“Θεωρούμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει και σε άλλες δραστηριότητες της οικονομίας, σε κλάδους όπου έχουν συνάθροιση πολιτών, με επαφή με πολίτες – πελάτες, συγκεκριμένα στο λιανεμπόριο, στο μέρος της εστίασης που λειτουργεί, στο take away, το delivery, στις μεταφορές προφανώς, στη δικαιοσύνη που αρχίζει σιγά, σιγά να επαναλειτουργεί. Όσο έρχονται και περισσότερα τεστ θα επεκταθεί και σε όλον τον πληθυσμό, όπως έχουμε πει” κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα