Πρόφαση η Τζάκρη: Η αλλαγή στην ψήφο των αποδήμων είχε προαναγγελθεί δια στόματος Μητσοτάκη

 Πρόφαση η Τζάκρη: Η αλλαγή στην ψήφο των αποδήμων είχε προαναγγελθεί δια στόματος Μητσοτάκη

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων της Λατινικής Αμερικής πριν από 22 ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την ρύθμιση για την άρση των περιορισμών της ισχύουσας νομοθεσίας για την ψήφο των απόδημων.

Γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και της κυβερνητικής εκπρόσωπου Αριστοτελίας Πελώνη, σύμφωνα με την οποία η πρωτοβουλία αναλήφθηκε λόγω δήλωσης της Θεοδώρας Τζάκρη αρμόδιας για ζητήματα απόδημου ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στους ομογενείς και αναφέρεται στην ψήφο των αποδήμων. Όπως δηλώνει:

  • «πιστεύω ότι θα επανέλθουμε στον νόμο αυτόν, θα τον ενισχύσουμε ώστε να μπορείτε όσοι θέλετε να συμμετέχετε στα κοινά της πατρίδας μας, να το κάνετε συμμετέχοντας στη διαδικασία ανάδειξης της πολιτικής ηγεσίας στη χώρα μας».

Νωρίτερα είχε επισημάνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει νομοθετήσει την δυνατότητα ψηφοφορίας των απόδημων από την χώρα διαμονής γιατί μια τέτοια ρύθμιση δεν συγκέντρωνε τις απαιτούμενες 200 ψήφους λόγω μη συμφωνίας κάποιων κομμάτων.

Στην σύσκεψη συμμετείχε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Κώστα Βλάσσης, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή αλλά και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής Ιάσων Πιπίνης.

Πηγή: news247.gr