Κοντοζαμάνης: Κανένας ασθενής εκτός ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

 Κοντοζαμάνης: Κανένας ασθενής εκτός ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Θα λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί προκειμένου να μην μείνει κάποιος συμπολίτης μας εκτός ΜΕΘ, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά από σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ καθώς και των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα πρόσθεσε ‘ότι, στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κανένας διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ, ενώ στην Αθήνα υπάρχει μια μικρή και διαχειρίσιμη αναμονή.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς και στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας να συνεργαστούν με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

“Σε κάθε περίπτωση θέλω να καταστήσω σαφές ότι έχουμε δύο όπλα στη διάθεσή μας προκειμένου να βγούμε νικητές και από αυτή τη φάση της πανδημίας και να ξεμπερδέψουμε. Το πρώτο όπλο είναι ο εμβολιασμός. Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και το δεύτερο μεγάλο όπλο, το οποίο έχουμε στη διάθεση μας, είναι η πιστή τήρηση από όλους μας των μέτρων που έχει αποφασίσει η πολιτεία. Με αυτά τα δυο όπλα στη διάθεσή μας σύντομα θα τελειώσουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης.

Στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς και ότι καθημερινά αξιολογούνται τα διαθέσιμα επιδημιολογικά προκειμένου να υπάρχει μια εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα