Στα χέρια της Αστυνομίας η σπείρα με τα πολυτελή αυτοκίνητα

 Στα χέρια της Αστυνομίας η σπείρα με τα πολυτελή αυτοκίνητα

Συνελήφθησαν 6 άτομα, τα οποία κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση και άλλα αδικήματα, με πολυτελή αυτοκίνητα.

Κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω τυγχάνει και έτερος ημεδαπός.

Τον Φεβρουάριο προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ημεδαπός, ο οποίος κατήγγειλε ότι του αφαίρεσαν, από το χώρο στάθμευσης του Αερολιμένα, πολυτελές αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που είχε σταθμεύσει για να κάνει ταξίδι στο εξωτερικό.

Από το όχημα είχαν αφαιρέσει τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα, βρέθηκε την επομένη της καταγγελίας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της ανωτέρω καταγγελίας και μετά από την ανάλυση των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας με εμπλεκόμενη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων.

Bρούτσης: “Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε τις πόρτες”- Δηλώσεις στο Documento με “φωτογραφία” Φουρθιώτη

Όπως διαπιστώθηκε, ο καταγγέλλων κατ’ εντολή συλληφθέντα ημεδαπού, εμπλεκόμενου με την εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων, στάθμευσε το αυτοκίνητο σε αυτό σημείο, το οποίο κατόπιν παρέλαβε μέλος της σπείρας, το οδήγησε σε αποθήκη, όπου άλλα μέλη της σπείρας ανέλαβαν την αποσυναρμολόγησή του.

Έπειτα από την αποσυναρμολόγηση άλλα μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και μηχανικά μέρη του οχήματος στη Μεταμόρφωση, με σκοπό μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο κάτοχός του αποζημίωση από την Ασφαλιστική Εταιρεία.

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή
4 δίκυκλα
τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων
ηλεκτρονικός υπολογιστής
πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας
κυνηγετική καραμπίνα
πλήθος κινητών τηλεφώνων

Για όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους. Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.