Νέα διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία στη Στουτγάρδη

 Νέα διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία στη Στουτγάρδη

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Στουτγάρδη για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα, την ώρα που αναζωπυρώνεται στη Γερμανία η συζήτηση για την ενίσχυση των περιορισμών, λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκες, έφτασαν το απόγευμα σε μια πλατεία, στα βορειοανατολικά προάστια της πόλης, αφού έκαναν προηγουμένως πορεία από το κέντρο της. Οι συμμετέχοντες «αγνόησαν» τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρχών να τηρήσουν τα μέτρα, όπως να φορέσουν τις μάσκες τους και να κρατούν αποστάσεις, ανέφερε η αστυνομία σε μια ανακοίνωσή της. Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Οι υποστηρικτές αυτού του κινήματος, του αποκαλούμενου Querdenken («Αντικομφορμιστικό»), διαφωνούν με τα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού και διαδηλώνουν τακτικά στη Γερμανία από την έναρξη της πανδημίας. Στους κόλπους του Querdenken συγκεντρώνονται ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, συνωμοσιολόγοι, αντιεμβολιαστές και άλλοι.

Στις 20 Μαρτίου, περίπου 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κάσελ, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία και συλλήψεις.

Στη Στουτγάρδη οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με τα οποία ζητούσαν να τερματιστεί «η δικτατορία της Covid”.

«Τα μέτρα είναι υπερβολικά», είπε μια γυναίκα, η Έβελιν, η οποία ζήτησε «να αρθεί το λοκντάουν» και είπε ότι «δεν πιστεύει» τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση όσον αφορά τον αριθμό των μολύνσεων.

«Είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», είπε από την πλευρά του ένας διαδηλωτής, ο Ράινερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα