Καιρίδης: Κανονικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πάτρα

 Καιρίδης: Κανονικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πάτρα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, τόνισε στον ΣΚΑΪ πως επιτρέπονται κανονικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πάτρα γεγονός που ανατρέπει τα δεδομένα αλλά προκαλείται και νέα σύγχυση.

Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033 θα μπορούν να μετακινηθούν κανονικά σε άλλο δήμο.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει όταν πρόκειται για μετακίνηση για ψώνια, κάτι το οποίο ισχύει πλέον σε όλη τη χώρα από την προσεχή Δευτέρα (05/04).

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για την επιδημιολογική εικόνα των τριών αυτών περιοχών, καθώς η αυξητική τάση που παρατηρείται στα κρούσματα, αναπόφευκτα οδηγεί και σε πίεση στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΡΙΛΕΡ

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν σε 24 ώρες 350 νέα κρούσματα, 141 στην Αχαΐα και 94 στην Κοζάνη.

Έτσι, οι ειδικοί εισηγήθηκαν, υπό τον κίνδυνο να ανοίξει το λιανεμπόριο και να κλείσει ξανά μετά από λίγο, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, καθώς και να διενεργούνται self test σε όλους τους εργασιακούς χώρους.