Περί Προδοσίας

 Περί Προδοσίας

Αρκετά ΜΜΕ προέβαλαν χθες μια έμμεση κατηγορία περι σκιών «προδοσίας» του διπλωματικού συμβούλου του πρώην Πρωθυπουργού.

Του ΑΝΔΡΕΑ ΨΥΧΑΡΗ

Δεν υπάρχει πιο βαριά και ντροπιαστική κατηγορία για διπλωμάτη καριέρας από αυτή της προδοσίας. Δυστυχώς προσωπικά ως βουλευτής, όπως και συνάδελφοι μου την περίοδο 2012-2014, βίωσα αυτή την απαράδεκτη κατηγορία όχι μόνο απο τρολλ του διαδικτυου αλλά και από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Φυσικα ο κάθε βουλευτής δύναται να καθαρίσει το όνομα του δια της επανεκλογής (εάν το επιθυμεί) και σε κάθε περίπτωση η έκθεση σε δημόσιο αξίωμα έχει και την αρνητική πλευρά του.

Ομως ένας δημόσιος υπάλληλος δεν έχει τον τροπο αλλά ούτε την δύναμη να σηκώσει ασπίδα προστασίας για μια τέτοια βαριά κατηγορία. Ως, επι εικοσαετία, διπλωμάτης καριέρας γνωρίζω καλά τις δυνατότητες του Υπουργείου Εξωτερικών και την άριστη ηθική με την οποία τα στελέχη του μάχονται για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Το Υπουργειο Εξωτερικών και προσωπικά ο Υπουργός κ. Δένδιας οφείλει είτε να διατάξει ΕΔΕ εάν υπάρχουν στοιχεία, είτε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία αποκηρύσσει την οιανδήποτε σκιά προδοσίας από στέλεχος του Υπουργείου που διοικεί σήμερα.

Όχι για να προφυλάξει την αξιοπρέπεια του συγκεκριμένου στελέχους αλλά διότι διακυβεύεται η αξιοπρέπεια του διπλωματικού σώματος. Δεν πρέπει να ξεχνάει άλλωστε ο Υπουργος (και ο κάθε Υπουργός εξωτερικών) ότι πίσω από κάθε επιτυχημένη πολιτική υπάρχει ένα επιτελείο διπλωματών και διοικητικών που χωρίς αυτό δεν θα είχε επιτευχθεί.

Σχετικά Άρθρα