Νέες πληροφορίες για τα self tests: Τα σενάρια για τις εταιρείες που θα πάρουν την προμήθεια

 Νέες πληροφορίες για τα self tests: Τα σενάρια για τις εταιρείες που θα πάρουν την προμήθεια

Ήδη άρχισαν να έρχονται στο προσκήνιο πληροφορίες για τις εταιρείες που θα αναλάβουν την προμήθεια των self tests από τις 5 που έχουν εγκριθεί στον προσυμβατικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 5 εταιρείες (η ROCHE και οι θυγατρικές κινεζικής εταιρείας) θα πάρουν μέρος της προμήθειας, ενώ το MEGA μετέδωσε νωρίτερα πώς αυτές είναι η ROCHE και μια εκ των υπολοίπων.

Επίσης αύριο κατά την παρουσίαση των ιατρικών συντακτών θα γίνει η παρουσία των self tests ενώ θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο με τη διαδικασία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε πώς “σε αντίθεση μάλιστα με άλλες χώρες που ήδη τα διαθέτουν στην αγορά, η Κυβέρνηση αποφάσισε να δίνονται δωρεάν τέσσερα self test τον μήνα σε κάθε πολίτη. Διενεργήθηκε με απόλυτη διαφάνεια ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους, υπέβαλαν προσφορές 31 εταιρείες και ο φάκελος κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο”.

Και πρόσθεσε:

  • “Η διάθεσή τους από τα φαρμακεία αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα. Η τροφοδοσία των φαρμακείων θα γίνει σταδιακά με βάση τη ροή των προμηθειών. Κατά προτεραιότητα θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία οι μαθητές κάτω των 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί. Τα self test είναι βασικό εργαλείο για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Το συνολικό σχέδιο που αφορά το πλαίσιο για τα self test θα ανακοινωθεί αύριο”.

Σχετικά Άρθρα