Τρομερό δυστύχημα στην Ερέτρια: Ακαριαίος θάνατος για εργάτες – Tρεις συλλήψεις

 Τρομερό δυστύχημα στην Ερέτρια: Ακαριαίος θάνατος για εργάτες – Tρεις συλλήψεις

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις προσαγωγές στις οποίες είχε προχωρήσει νωρίτερα η αστυνομία για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ευβοίας, όπου τρία μέλη συνεργείου εργολάβου έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ.

Οι τρεις εργαζόμενοι που έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν τους χτύπησε το ρεύμα.

Μάλιστα ένας εκ των τριών βρέθηκε να κρέμεται από στύλο της ΔΕΗ, ενώ ακόμη 2 βρίσκονταν στο σημείο κάτω από την κολώνα φέροντας σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα.

Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με τους κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης. Χρειάσθηκε μάλιστα ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να μεταφερθεί η σορός από την κολώνα, στην οποία απανθρακώθηκε ο άτυχος εργάτης.

Αν και ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί τι προκάλεσε το δυστύχημα , οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έσπασε ένα καλώδιο το οποίο στη συνέχεια ακούμπησε σε άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χτυπηθούν από το ρεύμα.

΄Όπως αναφέρει το evima, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη, εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου.
“Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωσή του, έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στη μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε, αυτό με τη σειρά του έπεσε στους τρεις εργαζόμενους στην κολόνα. Τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000 volt, επιφέροντας ακαριαίο θάνατο” δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σχετικά Άρθρα