Πείραμα με την πρώτη συναυλία με 5.000 θεατές στην Ισπανία

 Πείραμα με την πρώτη συναυλία με 5.000 θεατές στην Ισπανία

Το βράδυ του Σαββάτου, 5.000 θεατές απόλαυσαν με την ψυχή τους, χωρίς αποστάσεις, αλλά φορώντας μάσκα, την πρώτη συναυλία με κοινό μετά από πολλούς μήνες που έγινε στην Βαρκελώνη.

Οι ισπανικές αρχές είχαν δώσει το «πράσινο φως» για τη συναυλία του συγκροτήματος “Love of Lesbian” στο πλαίσιο πειραματισμού για την σταδιακή επιστροφή του κοινού σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όλοι οι θεατές και συμμετέχοντες πραγματοποίησαν τεστ κορονοϊού, ενώ η μοναδική υποχρέωση που είχαν ήταν να φορούν μάσκα σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Το live πραγματοποιήθηκε στο χωρητικότητας 17.500 ατόμων, Παλαού Σαν Ζόρντι.

Αυτό ήταν και το δεύτερο πείραμα που σχετίζεται με τις συναυλίες, καθώς είχε προηγηθεί ένα διήμερο φεστιβάλ στην Ολλανδία με τους συμμετέχοντες να έχουν υποχρέωση να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Επίσημο: Αυτές είναι οι 30 εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά για τα 10 εκατ. self test

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος το οποίο εξετάζει τη βιωσιμότητα πραγματοποίησης μαζικών εκδηλώσεων στην εποχή του κορονοϊού.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων είχαν δικαίωμα να μπουν στην καταλανική αρένα μόνο όταν αποκτούσαν τον κωδικό του αρνητικού τεστ, το οποίο είχε σταλεί στα κινητά τους τηλέφωνα.

«Είναι μόνο για μία νύχτα, οπότε απολαύστε το όσο μπορείτε» είπε εκπρόσωπος του διοργάνωσης δίνοντας το έναυσμα για ένα μεγάλο πάρτι, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. 

Από την πλευρά του ο τραγουδιστής του συγκροτήματος φώναξε προς το κοινό «Είμαι τόσο, τόσο ενθουσιασμένος. Έχουν περάσει 18 μήνες από τότε που βρεθήκαμε πάνω στη σκηνή και θα με πιάσουν τα κλάματα».