Εξαδάχτυλος: “Πέσαμε έξω! Η πανδημία μπορεί να έχει μακρύ ορίζοντα, χρειάζεται ενίσχυση το ΕΣΥ”

 Εξαδάχτυλος: “Πέσαμε έξω! Η πανδημία μπορεί να έχει μακρύ ορίζοντα, χρειάζεται ενίσχυση το ΕΣΥ”

Απογοητευμένος από την διασπορά του κοροναϊού στην επικράτεια εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

«Εχοντας πέσει έξω σε προηγούμενες προβλέψεις, φοβάμαι να κάνω νέες. Ο ιός μας εκπλήσσει δυσάρεστα» τόνισε.

«Δεν βλέπω πότε θα έχουμε μείωση στα κρούσματα και επειδή η πανδημία μπορεί να έχει μακρύ ορίζοντα μπροστά μας, θα πρέπει να κάνουμε προσαρμογές μόνιμου χαρακτήρα στο ΕΣΥ και να είμαστε ετοιμασμένοι για μια μακρά μάχη με τον κοροναϊό. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για ένα δύσκολο σενάριο ώστε να το αντιμετωπίσουμε με τον πιο ανώδυνο τρόπο»

Ξυλοδαρμός Νέα Σμύρνη: Απομακρύνθηκε ο διοικητής της “ΔΙΑΣ” – Τοποθετήθηκε σε άλλο πόστο

«Δεν μας έχουν πει ότι ο ιός θα μας εγκαταλείψει κάποια στιγμή. Είχαμε έκπληξη δυσάρεστη με την έκρηξη των κρουσμάτων» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Για το ορόσημο του Πάσχα σχολίασε ότι ακόμη δεν έχει χαθεί η προοπτική να γιορτάσουμε με κάποια κανονικότητα. «Θέλω να ελπίζω ότι θα αλλάξει η περσινή κατάσταση».

«Αντιμετωπίζουμε ένα νεο ιό με τις μεταλλάξεις» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο ΠΙΣ έχει υποχρέωση να συμβουλεύει. Και οι συμβουλές πρέπει να είναι ρεαλιστικές και ειλικρινείς. Γι αυτό και σήμερα με βλέπετε ότι δεν είμαι σε θέση να μεταδώσω ευχάριστα μηνύματα.»

Για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων υποστήριξε ότι «θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια μακρά προσπάθεια μάχης με τον ιό».

Σχετικά Άρθρα