Αστυνομικός με πολιτικά επιτέθηκε σε ζευγάρι Αλβανών – “Είναι επικίνδυνος” λένε οι ειδικοί φρουροί

 Αστυνομικός με πολιτικά επιτέθηκε σε ζευγάρι Αλβανών – “Είναι επικίνδυνος” λένε οι ειδικοί φρουροί

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας “συνοδευόμενο” από ρατσιστική συμπεριφορά, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. To περιστατικό σε βάρος δύο Αλβανών έγινε στη Νέα Ιωνία.

Όλα συνέβησαν την Κυριακή όταν οι ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ της Νέας Ιωνίας δέχθηκαν κλήση ότι επικρατεί ένταση μεταξύ πολιτών σε ένα πάρκο της περιοχής. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο και είδαν πράγματι έναν άντρα να λογομαχεί έντονα με ένα ζευγάρι από την Αλβανία που είχε βγάλει βόλτα το παιδί τους. “Φύγετε από την Ελλάδα…” φέρεται να τους φώναζε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των γιατρών

Οι ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ, από τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος άντρας είναι αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στη Βόρεια Αττική. Την ώρα του επεισοδίου ήταν εκτός υπηρεσίας. Καθώς βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, όμως μάταια. Ο αστυνομικός ήταν επιθετικός ακόμη και με τους ειδικούς φρουρούς, τους οποίους μάλιστα απώθησε. Εκείνοι τον ακινητοποίησαν και τον μετέφεραν στο τμήμα, όπου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.

“Είναι επικίνδυνος” λένε οι ειδικοί φρουροί

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στην κατάθεσή τους οι ειδικοί φρουροί υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά του εν λόγω αστυνομικού ήταν ρατσιστική απέναντι στο ζευγάρι από την Αλβανία. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι τον χαρακτηρίζουν ως “επικίνδυνο για τους πολίτες”.

Πάντως, απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αστυνομικός δημιουργεί προβλήματα, καθώς πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι έχει απασχολήσει με τη συμπεριφορά του πολλές φορές το Σώμα στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι, έπειτα από σχετική εντολή, του έχουν αφαιρέσει τον ατομικό οπλισμό του.