Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Βροχές, χιονοπτώσεις και… άνοιξη

 Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Βροχές, χιονοπτώσεις και… άνοιξη

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου καθώς θα εκδηλωθούν αξιόλογες βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά σε μεγάλα υψόμετρα, σε αρκετές περιοχές.

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι βροχερός τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη καθώς το βαρομετρικό που ήρθε από τα δυτικά σάρωσε τα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς να δώσει κάτι αξιόλογο και έχει βρεθεί ήδη στο ανατολικό νησιωτικό άκρο της χώρας μας. Ωστόσο, θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι και έπειτα θα ανοίξει ο καιρός. Αργότερα όμως μια νέα συννεφιά θα απλωθεί πάνω από την χώρα και μέχρι το βράδυ θα είναι αισθητή σε όλες τις περιοχές δίνοντας αρκετές βροχές σε Κυκλάδες, Κρήτη, δυτική και κεντρική Πελοπόννησο.

Το Σάββατο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος και μέχρι το πρώτο μισό του Σαββάτου ο καιρός θα είναι βροχερός στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα ωστόσο όσο το Σάββατο θα προχωράει η χώρα θα χωριστεί στα δύο καθώς οι βροχές θα περιοριστούν από την Βοιωτία και βορειότερα ενώ στα νότια από την περιοχή της Αττικής και νοτιότερα και ανατολικότερα ο καιρός θα είναι μαλακός χωρίς βροχοπτώσεις.

Αυτό το χώρισμα θα είναι ακόμη πιο έντονο την Κυριακή αφού η νότια χώρα θα δεχτεί μία θερμή εισβολή με υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά σκόνης που σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου οι συνθήκες θα προσομοιάζουν περισσότερο σε αρχές καλοκαιριού. Βορειότερα θα συνεχιστούν οι βροχές και δεν αποκλείεται αυτή η σκόνη που έρχεται από τα νότια να τις μετατρέψει σε «λασποβροχές.»

Η θερμοκρασία στα νότια θα επανέλθει σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές από το βράδυ της Δευτέρας.