Ολλανδία: Ακυρώνει 43.000 εμβολιασμούς της AstraZeneca

 Ολλανδία: Ακυρώνει 43.000 εμβολιασμούς της AstraZeneca

Η Ολλανδία βάζει στο μικροσκόπιο το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς οι αρχές της χώρας μελετούν περιστατικά στα οποία παρουσιάστηκαν παρενέργειες.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία της χώρας που είναι αρμόδια για την αναφορά παρενεργειών από τα φάρμακα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει λάβει αναφορές για 10 περιστατικά που παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου, έπειτα από την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να αναστείλει τη χορήγησή του για προληπτικούς λόγους.

Το κέντρο Lareb ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι μεταξύ των παρενεργειών που παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία από το εν λόγω εμβόλιο περιλαμβάνονται περιστατικά θρομβώσεων και εμβολών, αλλά όχι χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, όπως αναφέρθηκε στη Δανία και τη Νορβηγία.

Ανακοίνωση καταπέλτης από Ένωση αστυνομικών: Με άνωθεν εντολή η αχρείαστη και υπέρμετρη βία

Σημειώνεται πως την Κυριακή (14/3) η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η χώρα θα αναστείλει για προληπτικούς λόγους έως τουλάχιστον τις 29 Μαρτίου τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό.

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές θα αναγκαστούν να ακυρώσουν 43.000 ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19 έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης, μετέδωσε αργά χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Τρεις υγειονομικοί στη Νορβηγία που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας για την Covid-19 νοσηλεύονται με θρόμβωση, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας το Σάββατο.

Η Νορβηγία, όπως η Ισλανδία ή η Δανία, ανακοίνωσαν την Πέμπτη την αναστολή χρήσης του εμβολίου. Ακολούθησε η Βουλγαρία την Παρασκευή, η Ιρλανδία χθες και η Ταϊλάνδη καθυστέρησε την εκστρατεία της.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα