Τσακαλώτος προς ΝΔ: “Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους όταν βλέπει αδιέξοδα”

 Τσακαλώτος προς ΝΔ: “Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους όταν βλέπει αδιέξοδα”

Σφοδρή και ολόπλευρη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή.

Με αφορμή το περιεχόμενο του νομοσχεδίου τόνισε ότι «η άποψη μας είναι ότι μία νομισματική ένωση δεν μπορεί να λειτουργήσει με οικονομίες που έχουν τέτοια τάση απόκλισης. Και χωρίς έναν μεγαλύτερο προϋπολογισμό ο οποίος θα λειτουργεί ως αυτόματος σταθεροποιητής δεν γίνεται να μειωθούν οι αποκλίσεις». Σημείωσε, δε, ότι «επειδή η ΝΔ είναι κόμμα μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο είναι αντίθετο σε έναν μεγάλο προϋπολογισμό πρέπει να δείτε τι θέση θα πάρετε. Γιατί αν δεν υπάρξει σύγκλιση θα έχουμε Ορμπανοποίηση».

 Κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «Ορμπανοποίηση είναι η αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ορμπανοποίηση αυτά που είδαμε τη προηγούμενη βδομάδα. Ορμπανοποίηση να έχει τον σωφρονισμό και τα εκπαιδευτικά των φυλακών το υπουργείο ΠΡΟΠΟ αντί για το υπουργείο Δικαιοσύνης και Παιδείας», ενώ τόνισε ότι «ο αυταρχισμός του Όρμπαν ήρθε με πολλά μικρά βήματα. Δεν ξέρω αν θα έρθει άλλο δεξιό κόμμα που θα είναι γνήσιο Όρμπαν ή εσείς μεταλλάσσεστε». 

Το τραπεζικό σύστημα και το… προπατορικό αμάρτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα καταγγελία: Συνέλαβαν εκπαιδευτικούς που έπαιζαν ρακέτες στο άλσος της Νέας Σμύρνης-Τους φόρεσαν χειροπέδες και τους κράτησαν για ώρες!

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, ο Ε. Τσακαλώτος διερωτήθηκε «ποιος φταίει για το τραπεζικό σύστημα; Αν εσείς έχετε τον Μωυσή που λύνει όλα τα προβλήματα τότε εμείς -σύμφωνα με εσάς- έχουμε τον Αδάμ μας. Γιατί η ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει ιστορία πριν τον Αλέξη Τσίπρα. Ότι ήμασταν στον παράδεισο. Δεν υπήρχε χρεοκοπία. Δεν υπήρχε η 25% πτώση του ΑΕΠ. Δεν υπήρχε το PSI το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που έκανε μια κρίση δημοσίου χρέους κρίση και τραπεζικού χρέους. Και επί των ημερών σας έπεσε η αξία της συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες κατά περίπου 26,5 δισ. Δεν υπήρχε η φυγή σας το 2015 αφήνοντας τη χώρα με άδεια ταμεία, χωρίς ρυθμισμένο χρέος, λες και μια τράπεζα μπορεί να είναι πιο αξιόπιστη από το κράτος στο οποίο βρίσκεται». Συνέχισε. δε, λέγοντας ότι «και με κάθε Αδάμ υπάρχει και το προπατορικό αμάρτημα. Και ποιο ήταν το προπατορικό του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα; Ήρθε να αμφισβητήσει τους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας που λέει και ο Κώστας Σημίτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε τέλος πελατειακό κράτος, τέλος στην αύξηση των ανισοτήτων, αφουγκράστηκε το κίνημα κατά του μνημονίου. Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό έχετε μίσος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αμφισβήτησε το κράτος που χτίσατε για 40 χρόνια». 

«Η βία δεν απαντάει στη βία»

Μάλιστα, απευθυνόμενος στο ΚΙΝΑΛ προέβλεψε ότι «δεν θα ανακάμψει η σοσιαλδημοκρατία αν δεν αναθεωρήσει την στάση της για τις πλατείες και αν δεν μπορεί να αφουγκραστεί το τι γίνεται σε μια κοινωνία. Και αυτό μας λέτε ξανά ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που κατευθύνει τις διαμαρτυρίες και για αυτό αυξάνονται τα κρούσματα. Δεν φταίει ότι δεν έχετε ενισχύσει τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα ΜΜΜ; Περιμένετε ότι ο κόσμος θα τρώει ξύλο και δεν θα αντιδράσει; Η βία δεν απαντάει στη βία. Είναι πηγή της βίας». «Αυτή η κριτική που κάνετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σας πάει μπροστά. Ο κόσμος βλέπει αδιέξοδα. Και όταν βλέπει αδιέξοδα βγαίνει στους δρόμους και πρέπει να υπάρχει κάποιος που να αφουγκράζεται τις αγωνίες του λαού και να φέρει λύσεις για τα προβλήματα. Και για αυτό λέμε στο ΜΕΡΑ25 και το ΚΚΕ ότι πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο, τουλάχιστον για την υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας, των εργασιακών σχέσεων, των δικαιωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι εδώ.Για άλλη μια φορά θα αφουγκραστούμε την αγωνία αυτού του λαού που τον βγάζετε στον δρόμο, και να φέρουμε λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήσατε», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα