Πως ταυτοποιήθηκαν οι δυο χούλιγκαν για την επίθεση στον αστυνομικό – Το χαμένο πορτοφόλι και η μάσκα

 Πως ταυτοποιήθηκαν οι δυο χούλιγκαν για την επίθεση στον αστυνομικό – Το χαμένο πορτοφόλι και η μάσκα

Από την πρώτη στιγμή που οι άνδρες της Ασφάλειας ξετύλιξαν το κουβάρι της δολοφονικής επίθεσης στον 27χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αντιλήφθηκαν ότι είχαν να κάνουν με χούλιγκαν οι οποίοι είχαν δώσει ραντεβού στην περιοχή για να εκμεταλλευτούν την συγκέντρωση των κατοίκων κατά της αστυνομικής βίας.

Μόλις πήραν στα χέρια τους τα πρώτα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής επιβεβαίωσαν τις υποψίες τους.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο 22χρονος Αλβανός έκανε το μοιραίο λάθος να αναζητήσει στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης, το ίδιο βράδυ των επεισοδίων, το πορτοφόλι που του έπεσε κοντά στο σημείο που ξυλοκοπήθηκε ο αστυνομικός.

Μόλις, του έκαναν οι αστυνομικοί ορισμένες ερωτήσεις υπέπεσε σε αντιφάσεις και οδηγήθηκε μαζί με τους άλλους κρατούμενους στην κρατική Ασφάλεια Αττικής.

Νέα Σμύρνη: Στα χέρια της Αστυνομίας ο “Ινδιάνος” για την επίθεση στον αστυνομικό –Αλβανός χούλιγκαν ένας από τους 16 συλληφθέντες-Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η ταυτοποίηση του δεύτερου κατηγορούμενου είχε γίνει ανάμεσα σε 3 βασικούς υπόπτους ενός κύκλου 10 ατόμων  από την τράπεζα δεδομένων του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους, όπως επίσης και μια σημαντική κατάθεση ανθρώπου που φαίνεται να γνώριζε και την ταυτότητα του αλλά και τον τρόπο που ενεργεί. 

Ο 30χρονος Ελληνο-ιρακινός συνελήφθη την Τετάρτη σε αποθήκη στη Μαγούλα όπου κρυβόταν.

Είχε ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, η οποία αξιοποίησε οπτικό υλικό στο οποίο φαινόταν ο δράστης χωρίς μάσκα.

Στο σπίτι του βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό. Μεταφέρθηκε και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σχετικά Άρθρα