Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, από τους Δήμους Ελευσίνας και Χαλανδρίου

 Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, από τους Δήμους Ελευσίνας και Χαλανδρίου

Ο δήμος Ελευσίνας και ο δήμος Χαλανδρίου, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος και βρεφικές κρέμες, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, μπισκότα, μέλι, μαρμελάδα, κρουασάν, τσουρεκάκια, κριτσίνια, κουλούρια), εμφιαλωμένα νερά, ατομικούς χυμούς, ατομικές συσκευασίες με μέλι και μαρμελάδα, φάρμακα, είδη καθαρισμού και υγιεινής (απολυμαντικά, αντισηπτικά, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής, σαμπουάν, αφρόλουτρα, χαρτιά υγείας, βρεφικές πάνες, βρεφικές κρέμες, μάσκες μιας χρήσης, μωρομάντιλα, οινόπνευμα), κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, παπλώματα, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, αλλά και ρούχα ενηλίκων και παιδιών.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου επικοινώνησε με το δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κούκουρα, για να του εκφράσει την απόλυτη συμπαράσταση και να τον ενημερώσει για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Από τη δική της μεριά, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Εύη Άνθη τόνισε πως «οι πολίτες της Ελευσίνας και της Μαγούλας έχουν αποδείξει πολλές φορές τη γενναιοψυχία και την αλληλεγγύη τους. Είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα πράξουν και τώρα».

Διακοπή δρομολογίων τραμ στις 17:00 στη Νέα Σμύρνη

Ως σημείο συγκέντρωσης έχει οριστεί το κτίριο του ΠΑΚΠΠΑ (Κίμωνος 11 και Παγκάλου), το οποίο και είναι υπεύθυνο για το συντονισμό της δράσης, που θα πραγματοποιείται μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαρτίου (9.00 το πρωί έως 7.00 το απόγευμα).

Από τη δική του μεριά, ο Δήμος Χαλανδρίου ετοιμάζει αποστολή βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας. «Οι Χαλανδραίοι έχουν αποδείξει ότι στην πόλη μας η αλληλεγγύη παραμένει ζωντανή, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου.

Σημείο συγκέντρωσης στο Χαλάνδρι ορίστηκε το Κέντρο Νεότητας (9.00 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι) και το Κεντρικό ΚΕΠ (9.00 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι).

Ανάλογες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης έχουν ανακοινώσει από χτες οι Δήμοι Μαραθώνα και Αμαρουσίου.