“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό: Προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα – Στό στόχαστρο ο Παππάς-Ανακοίνωση από την ΝΔ

 “Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό: Προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα – Στό στόχαστρο ο Παππάς-Ανακοίνωση από την ΝΔ

Πρόταση για σύσταση προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα καταθέτει η ΝΔ στη Βουλή ενώ σε λίγο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τον γραμματέα της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος κ. Γιάννη Μπούγα. Το πολιτικό σκηνικό παίρνει “φωτιά” καθώς, όπως εκτιμούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επειδή βρίσκεται υπό πίεση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας.

Στο στόχαστρο του κυβερνώντος κόμματος μπαίνει ο Νίκος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αναμένεται να πολώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα μετά τα όσα έχουν συμβεί αρχικά με το σκάνδαλο Λιγνάδη, τα απανωτά περιστατικά αστυνομικής βίας και την διαχείριση της πανδημίας καθώς σήμερα τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2500.

Aναλυτικά:

Για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα που φέρεται να τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Ν. Παππάς, βάσει όσων εμπεριέχονται σε δικογραφία που σχηματίστηκε και απεστάλη στη Βουλή με αφορμή κατάθεση του επιχειρηματία Ν. Καλογρίτσα, ζητείται από την Ν.Δ. να συγκροτηθεί «προανακριτική» Επιτροπή: πρόκειται για το κακούργημα της δωροληψίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, όπως αναφέρει σχετικά η “Καθημερινή”.

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ι. Μπούγα, με αφορμή την κατάθεση σχετικής πρότασης της «γαλάζιας» πλειοψηφίας.

«Μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι εις βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην δήλωση και προστίθεται: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. υποβάλλει προς τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση υπογεγραμμένη από τριάντα Βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των εξής εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και

β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας».

Τούτων δοθέντων, επισημαίνεται ότι «για την προεδρία της επιτροπής προτείνεται ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., κ. Σταύρος Κελέτσης».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ηγεσία της Ν.Δ. δεν προβαίνει σε ανάλογη κίνηση και για την υπόθεση της «Follie-Follie». Σχετικά με αυτή τονίζεται από την πλευρά της πλειοψηφίας ότι «κατά το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην Υπουργών, κυρίων Φλαμπουράρη και Χαρίτση, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην άσκηση δίωξης κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, ως προς τις ευθύνες του πρώην Βουλευτή κ. Μπαλαούρα και των μελών της τότε Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η Βουλή θα αποφανθεί για την αίτηση ασυλίας του Βουλευτή, κ. Αραχωβίτη».

Και η δήλωση καταλήγει: «Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου».

Σχετικά Άρθρα