Ν. Ηλιόπουλος: Κυβερνητική παραδοχή αποτυχίας το νέο lockdown

 Ν. Ηλιόπουλος: Κυβερνητική παραδοχή αποτυχίας το νέο lockdown

«Κυβερνητική παραδοχή αποτυχίας», χαρακτηρίζει το νέο lockdown ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Kontra News», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την πανδημία «αποδεικνύεται παρωδία».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής έναν χρόνο τώρα ζητούν να συνταγογραφηθούν τα τεστ, να υπάρξει συμμετοχή ιδιωτικών κλινικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, να ξεκινήσουν έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους και να αυξηθούν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όμως «η κυβέρνηση ένα χρόνο μετά έρχεται και τι κάνει;». «Αυστηροποιεί τα μέτρα ιδιωτικής μετακίνησης, ενώ δεν δίνει καμιά λύση στη μαζική μετακίνηση μέσω ΜΜΜ, όπου εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα» και «οι πολίτες συνεχίζουν να στοιβάζονται σε ΜΜΜ παρά το τρίτο κύμα που είναι ήδη εδώ». Τονίζει ότι «στους χώρους εργασίας δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα υγείας και ασφάλειας, με την επιθεώρηση εργασίας να έχει διαλυθεί» και πως «το σύστημα υγείας μετατράπηκε σε σύστημα μιας νόσου» και «προγραμματισμένα χειρουργεία ακυρώνονται». Στον αντίποδα, σημειώνει την «πρόταση διεξόδου» του ΣΥΡΙΖΑ που «στηρίζεται στην αναγέννηση του κοινωνικού κράτους, με πρώτο βήμα τη δημιουργία ενός “ Νέου ΕΣΥ”, τη στήριξη μισθών και εργασιακών σχέσεων και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μέρους του». «Η κοινωνία δεν περιμένει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα, αναφέρει πως «η ΝΔ επιλέγει να εργαλειοποιήσει τη ζωή ενός απεργού πείνας για να επιτεθεί στην αντιπολίτευση». Σχολιάζει ότι «η χυδαιότητα του κ. Μητσοτάκη δεν μας ξαφνιάζει, είναι αυτός που δεν ντράπηκε να πει μέσα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τη συμφωνία των Πρεσπών με το κόψιμο των συντάξεων». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, ότι η θέση του κόμματος είναι η εξής: «Σε ένα κράτος δικαίου η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό. Αυτό οφείλουμε να το αποδείξουμε ακόμα και όταν αναφερόμαστε σε κάποιον που δεν το σεβάστηκε. Το να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας θα είναι ήττα για τη δημοκρατία μας».

Για το «σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη» αναφέρει πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση προσπάθησε να το καλύψει» και ότι «η στάση των καλλιτεχνών, του ΣΕΗ και ορισμένων δημοσιογράφων ήταν που ανέκοψε την συγκάλυψη που επιχειρήθηκε». «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά στήριξε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την πρώτη στιγμή», είπε.

Σχετικά Άρθρα