Έκτακτη σύσκεψη για την πανδημία: Εφιάλτης η χθεσινή εφημερία με 276 εισαγωγές – Πως εξελίσσεται η μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία

 Έκτακτη σύσκεψη για την πανδημία: Εφιάλτης η χθεσινή εφημερία με 276 εισαγωγές – Πως εξελίσσεται η μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία

Εκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση των περιστατικών Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για την επιδημία πραγματοποιηθηκε το πρωί της Κυριακής υπό τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Στην χθεσινή εφημερία στο Λεκανοπέδιο έγιναν 276 εισαγωγές ασθενών, ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα αριθμός εισαγωγών.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα αναμένεται περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ από τα περιστατικά κορωνοϊού, γεγονός που κρατά σε ύψιστη επιφυλακή τους αρμόδιους στο υπουργείο Υγείας.

Ήδη, το ΝΙΜΤΣ έχει σχεδον γεμίσει από περιστατικά non Covid-19 και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκκένωση των κλινικών του Σισμανόγλειου, ώστε να αρχίσει να δέχεται περιστατικά Covid-19 από την ερχόμενη Τρίτη.

Οι διοικητές σε συνεργασία με τους διευθυντές Ιατρικής υπηρεσίας των νοσοκομείων καλούνται να φροντίσουν για την αποσυμπίεση των κλινικών προωθώντας τα εξιτήρια των ασθενών που πρέπει να συνεχίσουν την αποθεραπεία εκτός νοσοκομείου, απελευθερώνοντας παράλληλα πολύτιμες κλίνες για τις ανάγκες της επιδημίας.

Παρασκηνιακή “σφαγή” για τις γαλάζιες έδρες – Βουλευτές εναντίον εξωκοινοβουλευτικών – Σε ποιες περιφέρειες θα κατέβουν υπουργοί (ονόματα)

Κατά πληροφορίες, αυτή η διαδικασία δεν εξελίσσεται με τον πλέον ομαλό και αναμενόμενο ρυθμο σε κάποιες περιπτώσεις, πχ έχει αναφερθεί ότι διευθυντές δεν δηλώνουν τον αριθμό των κλινών που μπορεί να διατεθούν στο σύστημα ή κρατούν τους ασθενείς στα Επείγοντα ζητώντας από το ΕΚΑΒ να τους προωθήσει σε άλλο νοσοκομείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Βασιλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι επικεφαλης των δύο Υγειονομικών Περιφερειών του Λεκανοπεδίου, κ.κ. Παναγιώτης Στάθης και Χρήστος Ροϊλός, και ο διοικητής του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου.

Σχετικά Άρθρα