Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στον Κούγια: “Οι δηλώσεις του εκφεύγουν των ακραίων ορίων της κριτικής”

 Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στον Κούγια: “Οι δηλώσεις του εκφεύγουν των ακραίων ορίων της κριτικής”

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Κούγια δίδει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις κατηγορίες που εκτόξευσε όλες αυτές τις μέρες με αφορμή την υπόθεση του Δ.Λιγνάδη.

Στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας τονίζεται ότι οι «δηλώσεις του εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής.»

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πειθαρχικές αναφορές σε βάρος “δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

Εκτάκτως στη ΓΑΔΑ ο Χρυσοχοΐδης για Κουφοντίνα

«Οι χθεσινές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, της ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής.

Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να  απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Τέλος θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδηση τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σχετικά Άρθρα