Προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη καταλογίζει η Γεννηματά

 Προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη καταλογίζει η Γεννηματά

«Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για τον διορισμό Λιγνάδη, η καθυστερημένη αντίδραση και η προσπάθεια συγκάλυψης είναι σαφής, αντικειμενική και δυστυχώς δεν έχει αναληφθεί» τόνισε η Φώφη Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής στα Ιωάννινα με θέμα την οικονομία και το ταμείο ανάκαμψης.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της για το πώς θα κινηθεί στην κοινοβουλευτική μονομαχία των πολιτικών αρχηγών, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε πως «εμείς θέλουμε να σταθούμε στην ουσία της υπόθεσης. Το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο».
Σύμφωνα με τη Γεννηματά, «η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε τα θύματα, να αναδείξουμε τις φωνές τους, να βοηθήσουμε να σπάσει παντού η σιωπή. Να διδαχτούμε από το θάρρος των θυμάτων».
«Ράβε – ξήλωνε»

Για το μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας η Γεννηματά υποστήριξε πως παραμένει ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να τρέχει πίσω από την πανδημία και να διαθέτει μια αντίληψη «ράβε – ξήλωνε», με οριζόντια περιοριστικά μέτρα που παραβιάζει πρώτη, όπως στην περίπτωση της Ικαρίας. «Είναι όσο ποτέ απαραίτητο να υπάρξει πολιτική συνεννόηση γύρω από ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας» επανέλαβε η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη.

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει μάλιστα πως «την ώρα που τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται δραματικά, οι κυβερνητικοί παράγοντες συζητούσαν και διέρρεαν στα μέσα ενημέρωσης για το πώς θα ανοίξουν οι δραστηριότητες τη Δευτέρα! Για να το διαψεύδουν άρον – άρον λίγες ώρες μετά».
«Άραγε είναι τόσο εκτός πραγματικότητας ή επιχειρούν συνειδητά με προπαγάνδα να εξαπατήσουν τους πολίτες; Όποιο και από τα δυο αν ισχύει, το συμπέρασμα είναι ένα: Συνεχίζουν να πορεύονται χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας πως ήδη διαμορφώνεται ασφυκτική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
«Επιτέλους ας λάβουν μέτρα για την άμεση ενίσχυση και την αποσυμφόρησή τους, εντάσσοντας στον κρατικό σχεδιασμό, όπως έχουμε ζητήσει, και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα