Απάντηση Αθήνας στον Ακάρ: Δεν παρενοχλήθηκε το Τσεσμέ

 Απάντηση Αθήνας στον Ακάρ: Δεν παρενοχλήθηκε το Τσεσμέ

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς που προβάλλουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης περί δήθεν παρενόχλησης του πλοίου του τουρκικού ναυτικού «Τσεσμέ» από Ελληνικά Αεροσκάφη σήμερα, πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για την οποία είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ (Α0350/21) στις 9 Φεβρουαρίου 2021, 5 ημέρες πριν την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Στην άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη τα οποία απογειώθηκαν περί την 13:30 και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητα την 14:40. Τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES.

Κλιμακώνει η Άγκυρα με Τσεσμέ – Ακάρ: Δώσαμε κατάλληλη απάντηση

Η άσκηση διεξήχθη μεταξύ Αγ. Ευστρατίου – Κυρα Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης το Υ/Γ CESME έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του Δυτικά ν. Λήμνου.

Η Άγκυρα βγάζει 87 πολεμικά στο Αιγαίο, εκτός από το Τσεσμέ

Το πλησιέστερο ίχνος Ελληνικού Αεροσκάφους από το Τουρκικό πλοίο απείχε 10 ν.μ. και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια.

Ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί των τουρκικών μέσων ενημέρωσης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, σύμφωνα πάντα με πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Σχετικά Άρθρα