ΑΠΘ: Μήνυση σε αστυνομικούς από τραυματία φοιτητή

 ΑΠΘ: Μήνυση σε αστυνομικούς από τραυματία φοιτητή

Tις αστυνομικές αρχές θα μηνύσει ένας από τους 23 συλληφθέντες στα επεισόδια στο ΑΠΘ, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Ο νεαρός, μιλώντας στο grtimes.gr, ενώ έβγαινε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σημείωσε πως όλα ξεκίνησαν η αστυνομία χωρίς λόγο μπήκε στην κατάληψη και επιτέθηκε στους φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το κτήριο.

«Επιτέθηκαν πάνω μου τέσσερις-πέντε αστυνομικοί. Χωρίς να καταλάβω με χτύπησαν και με έριξαν κάτω. Δεν αντιστάθηκα, μου πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια με οδήγησαν μαζί με άλλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης», ο Λευτέρης Στεργίου φοιτητής και εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο μάτι.

Παράλληλα, ο συνήγορός του Βασίλης Τομπουλίδης τόνισε πως θα μηνύσουν τους αστυνομικούς που του επιτέθηκαν.

«Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων. Ο συγκεκριμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και αναίτια τον άρπαξαν πέντε αστυνομικοί, τον έβαλαν κάτω σε δευτερόλεπτα, τον χτύπησαν στο μάτι όπως είδατε με μπουνιές, κλωτσιές, του φόρεσαν χειροπέδες και υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις».

Τέλος κάνει γνωστό πως θα ζητήσουν δικαστική εξέταση και για τις συνθήκες κράτησης αλλά και για τα μέτρα κατά το Covid που δεν τηρήθηκαν στο δικαστήριο.