Αιχμές από Κεφαλογιάννη για Μενδώνη:”Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας”

 Αιχμές από Κεφαλογιάννη για Μενδώνη:”Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας”

«Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη», τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στο Action 24 προσθέτοντας ότι «δεν έχει να κάνει με το αν “ήξερα ή δεν ήξερα” ούτε με το αν “φταίω ή δεν φταίω”».

«Όταν με την υπογραφή σου έχεις ορίσει ένα πρόσωπο που στην συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει σε μία δημόσια θέση ευθύνης προφανώς υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική» τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Γιατί ο Μητσοτάκης πάει το θέμα Λιγνάδη στη Βουλή – Φουντώνουν τα σενάρια παραίτησης της Μενδώνη – Έντονο παρασκήνιο

Παράλληλα, η κα Κεφαλογιάννη μετά τις καταγγελίες για τον Δ. Λιγνάδη, καταλογίζει στην κυβέρνηση κωλυσιεργία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θεωρώ ότι με το που ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορες φωνές και να δημιουργείται ένα κλίμα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έπρεπε η αντίδραση (σ.σ. της κυβέρνησης) να ήταν πιο γρήγορη. Και σίγουρα το ότι αυτό κράτησε δύο και τρεις εβδομάδες δεν βοήθησε να υπάρχει η αίσθηση ότι εκτονώθηκε η κατάσταση».

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ συνεχίζοντας τα καρφιά προς την κυβέρνηση, σημείωσε ότι ως επικεφαλής του τομέα Πολιτισμού της ΝΔ την περίοδο που βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση είχε προτείνει «οι προκηρύξεις για τις θέσεις διευθυντών και καλλιτεχνικών διευθυντών, των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού να γίνονται με διαγωνισμούς και τα άτομα να επιλέγονται από ανεξάρτητες επιτροπές ειδικών, αφού κρίνουν συνολικά την αξία και όχι μόνο τα πτυχία [ ] αλλά και τη συνολική ηθική τους στάση».