Τσίπρας για υπόθεση Λιγνάδη: Ο κ. Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη – Να αποπέμψει την κ. Μενδώνη

 Τσίπρας για υπόθεση Λιγνάδη: Ο κ. Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη – Να αποπέμψει την κ. Μενδώνη

Με δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΧΑ ΠΣ παρεμβαίνει στην υπόθεση Λιγνάδη καταλογίζοντας βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στον κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον καλεί να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα, να αποπέμψει την κα Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα και να ζητήσει μία συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ:

Επί είκοσι και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά μπροστά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.

Ο κος Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα.

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά είναι οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που, δυστυχώς, βαρύνουν την κυβέρνησή του.

Τον καλώ λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο.

Να αποπέμψει την κα Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα και να ζητήσει μία συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί.