Νέες μαρτυρίες για τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

 Νέες μαρτυρίες για τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή και την έκδοση εντάλματος σύλληψης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr αναμένεται και άλλοι μάρτυρες ή και θύματα να εισφέρουν τη δική τους εμπειρία στη Δικαιοσύνη.

Έγκυρες πηγές οι οποίες έχουν γνώση της υπόθεσης ανέφεραν ότι σε γραφεία δικηγόρων έχουν φτάσει και άλλες συγκλονιστικές μαρτυρίες από πρόσωπα που συναναστρέφονταν με τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, οι οποίες πλέον θα τεθούν, από αύριο Δευτέρα, στη διάθεση της 19ης τακτικής ανακρίτριας η οποία διεξάγει τη σχετική έρευνα. Ένας εξ’ αυτών ο οποίος προθυμοποιείται να καταθέσει ενώπιον των δικαστικών Αρχών είναι και ο Χρήστος Πέρρος ο οποίος σε καταγγελία του στον ΣΕΗ υποστήριξε ότι ο Λιγνάδης επιχείρησε να τον αποπλανήσει στην ηλικία των 14 ετών.

Μάρτυρες

Μέχρι στιγμής στη διάθεσή των δικαστικών Αρχών βρίσκονται δυο μηνύσεις και τρεις ιδιαίτερα σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις. Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε το πρωϊνό της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου από τον 40χρονο Βασίλη Κ. ο οποίος ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη πριν από 25 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν σε ηλικία 15 ετών. Παρότι παραγεγραμμένο το αδίκημα, στη μήνυσή του ο Βασίλης Κ. κατέγραψε μαρτυρίες και από άλλα πρόσωπα τα οποία φέρονται να έπεσαν “θύματα” του Λιγνάδη. Ένας εξ΄αυτών κλήθηκε και κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα στους εισαγγελέις (κ.κ. Σπυρόπουλο και Στεφανάτο), αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το 2015 βιάστηκε από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη. Η συγκεκριμένη μαρτυρία, όπως αποκάλυψε εχτές το dikastikoreportaz.gr, έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση αλλά και στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Η δεύτερη μαρτυρία προέρχεται από γυναίκα η οποία μπαινοέβγαινε στο σπίτι του ηθοποιού και κατέθεσε (επί τέσσερις ώρες την Παρασκευή) συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του και κυρίως τα ανήλικα (κυρίως) αγόρια αλλά και κορίτσια τα οποία μπαινοέβγαιναν.

Η τρίτη μαρτυρία αφορά τη μήνυση που κατέθεσε την Παρασκευή 25χρονος, σήμερα, άνδρας ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη σε ηλικία 14 ετών. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε την βασιμότητα της μήνυσης, επισημαίνοντας ότι ήταν και εκείνος μέλος νεαρής παρέας την οποία ο σκηνοθέτης κάλεσε σπίτι του, όπου τους πρότεινε να καταναλώσουν ναρκωτικά και αλκοόλ και να συνευρεθούν ερωτικά μεταξύ τους.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του, Νίκου Γεωργουλέα, αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία. Μέχρι τότε ο Λιγνάδης θα παραμείνει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Το dikastikoreportaz.gr επικοινώνησε και με τη δικηγόρο, Μαρία Κουρτέση, η οποία κατέθεσε τη μήνυση του Βασίλη Κ. Σχολιάζοντας την έκδοση εντάλματος σύλληψης η κυρία Κουρτέση ισχυρίσθηκε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου καθώς πρόκειται για αδίκημα που φέρεται να τελέστηκε κατά συρροή. Την ίδια στιγμή πάντως η έγκριτη νομικός κράτησε αποστάσεις από την τοποθέτηση Μενδώνη η οποία είχε χαρακτηρίσει “επικίνδυνο” τον Λιγνάδη αλλά και την -ανεξήγητη- ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αρμόδια να αποφανθεί πλέον είναι η Δικαιοσύνη, ενώ ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης οφείλει να “απολαύσει” όλων των δικονομικών δικαιωμάτων που  του προσέφερει ο Νόμος, όπως, ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας.

Σχετικά Άρθρα