Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία Τρίτη και Τετάρτη

 Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία Τρίτη και Τετάρτη

Δεμένα θα μείνουν αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη τα πλοία λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που εξήγγειλαν 13 ναυτεργατικά σωματεία, τα οποία  διαμαρτύρονται για τον νόμο 4714 με τον οποίο καταργούνται μεταξύ άλλων οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κατώτερα πληρώματα, καθώς και των ειδικοτήτων του ανθυποπλοιάρχου και Γ’ μηχανικού στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας με ελληνική σημαία άνω των 3.000 ΚΟΧ.

Τα 13 ναυτεργατικά σωματεία είναι: Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ε.Ν. (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Ε.Ν. (ΠΕΝΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν., Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν. (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν., Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν., Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν., Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν., Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν., Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ, Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών Ε.Ν.

Υπόθεση Λιγνάδη: Η έρευνα του 2012 που έμεινε στη μέση – Στον εισαγγελέα στοιχεία για προσφυγόπουλα

Ν. Σαντορινιός:Το υπουργείο στοχοποιεί συστηματικά τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών

«Το υπουργείο Ναυτιλίας συστηματικά και κατ΄ εξακολούθηση στοχοποιεί τους Έλληνες ναυτεργάτες και τα εργασιακά τους δικαιώματα, μέσα από φωτογραφικές ρυθμίσεις και νυχτερινές τροπολογίες, που προσβάλλουν την εργατική νομοθεσία, ευνοούν συγκεκριμένα συμφέροντα και υποβαθμίζουν τον κλάδο», τονίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

«Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις απέναντι σε μια κυβέρνηση που ανατρέπει τα εργασιακά δικαιώματα, που βλέπει την κρίση ως ευκαιρία για τους δικούς της εκλεκτούς και που δεν διστάζει να σύρει στην φτωχοποίηση έναν παραγωγικό και σημαντικό για την ελληνική οικονομία, κλάδο», προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απεργία των σωματείων των ναυτεργατών.

Μανώλης Δράκος