Πανικός στον αέρα: Εξερράγη κινητήρας αεροσκάφους της United Airlines (vid)

 Πανικός στον αέρα: Εξερράγη κινητήρας αεροσκάφους της  United Airlines (vid)

Ο κινητήρας ενός επιβατικού αεροσκάφους της United Airlines εξερράγη πάνω από το Ντένβερ το Σάββατο – αναγκάζοντας τους πιλότους να κάνουν προσγείωση έκτακτης ανάγκης.

Όταν η Barbara Underwood είδε τη φωτιά έπειτα από την έκρηξη στον κινητήρα του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια της πτήσης της United Airlines προς τη Χαβάη το Σάββατο, μπορούσε να σκεφτεί μόνο ένα πράγμα.

«Ενεργοποίησα ξανά τα γραπτά μου μηνύματα και είπα τα τελευταία αντίο στα παιδιά μας. Δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε. Ήταν αρκετά τρομακτικό», είπε η επιβάτης στο Hawaii News Now.

Η Underwood πετούσε με τον σύζυγό της από το Ντένβερ στη Χονολουλού με την πτήση 328 της United, όταν άρχισε ο εφιάλτης.

Κοίταξε έξω από το παράθυρο όταν παρατήρησε ότι ο κινητήρας φαινόταν να τρέμει. «Και τότε καθώς το κοίταζα, απλώς πήρε φωτιά. Το δαχτυλίδι γύρω από τον κινητήρα έπεσε και άρχισε να βγάζει καπνούς», περιέγραψε.

Οι περισσότεροι επιβάτες δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Το αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο και η πλειοψηφία των επιβατών, επιβιβάστηκαν σε ένα νέο αεροπλάνο της United και συνέχισαν το ταξίδι τους στη Χονολουλού, ανέφερε η United σε δήλωση αργά το Σάββατο. Σε όσους δεν ήθελαν να ταξιδέψουν δόθηκαν καταλύματα σε ξενοδοχείο. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που διερευνούν το συμβάν.

Παναγιώτης Δρίβας