Με χειροπέδες στην Ευελπίδων ο Λιγνάδης

 Με χειροπέδες στην Ευελπίδων ο Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται στο γραφείο του εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στην ανακρίτρια που ανέλαβε την υπόθεση, η οποία συμφώνησε χθες στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης του.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός αφορά σε βιασμό κατά συρροή, αδίκημα για το οποίο αναμένεται να λάβει προθεσμία λ΄γων ημερών, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοινοβουλευτικές πηγές: “Είτε φύγει είτε μείνει η Μενδώνη, η ζημιά για την κυβέρνηση έγινε” – Γιατί η υπόθεση Λιγνάδη πρέπει να πάει στο ακροατήριο

Σκληρή ανακοίνωση ΣΕΗ κατά Μενδώνη-κυβέρνησης για την υπόθεση Λιγνάδη:”Κρύβονταν και έκαναν ότι μπορούσαν για να αποπροσανατολίσουν”

Ποια ήταν η μάρτυρας που οδήγησε στη σύλληψη Λιγνάδη – Το χρονικό της υπόθεσης

Τις ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε η δεύτερη μήνυση εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού για βιασμό ανηλίκου, με το αδίκημα να είναι «ενεργό», να μην έχει δηλαδή παραγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η πρώτη μήνυση είχε κατατεθεί στις 5 Φεβρουαρίου του 2021, και αφορά καταγγελίες για πράξεις που έχουν πλέον παραγραφεί. Ωστόσο, το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς φέρεται να παρείχε επιπλέον κρίσιμα στοιχεία στα χέρια του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Δικαιοσύνης τόνισε χθες ότι «υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης». 

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κομβικής σημασίας φέρεται να είναι εκτός από την μήνυση που κατέθεσε νεαρός και ακόμη μια μαρτυρία προσώπου που καταγγέλλει το βιασμό του από τον θεατράνθρωπο σε χρόνο που, επίσης, δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα. Το όνομα του συγκεκριμένου μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού που, αν και η πράξη είχε παραγραφεί, στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Τόσο τα αποκαλυπτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στις μηνύσεις για βιασμούς ανήλικων παιδιών όσο και οι καταθέσεις των νέων μαρτύρων για όσα φέρονται ότι συνέβαιναν επί χρόνια πίσω από τους προβολείς της δημοσιότητας που έπεφταν πάνω στο σκηνοθέτη, πυροδότησαν τις άμεσες κινήσεις της Εισαγγελίας που λειτούργησε μεθοδικά, με ταχύτητα και υπό άκρα μυστικότητα.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια η οποία με τη σειρά της άναψε το πράσινο φως για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορο του προσήλθε αυτοβούλως ενώπιον των αρχών δηλώνοντας στη διάθεση της δικαιοσύνης, αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται. «Δεν υπήρχε θέμα ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Νίκος Γεωργουλέας σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις φήμες ότι ο εντολέας του είχε διαφύγει. Μάλιστα, μιλώντας για τον Δημήτρη Λιγνάδη τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο «έντιμο, ειλικρινή στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη».