Ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει τις εις βάρος του αναφορές ο Χαϊκάλης

 Ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει τις εις βάρος του αναφορές ο Χαϊκάλης

Την έντονη αντίδραση του Παύλου Χαϊκάλη προκάλεσε αναφορά του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, στο πλαίσιο των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ηθοποιός και πρώην υπουργός και βουλευτής, ζήτησε με ανακοίνωσή του από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «κοινός συκοφάντης».

Η ανακοίνωση του Παύλου Χαϊκάλη έχει ως εξής:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική αντιπαράθεσή του με τον κ. Τσίπρα δεν δίστασε να με κατονομάσει αφήνοντας ευθέως προσωπικές αιχμές για την ηθική μου ακεραιότητα.

Επειδή κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σε κάθε περίπτωση καταδικάζω απερίφραστα τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επειδή δεν έχω μέχρι σήμερα πληροφορηθεί από κανένα αρμόδιο όργανο τί ακριβώς μου προσάπτεται. Επειδή έχετε χρέος εκ της θέσεώς σας να προασπίσετε το κράτος δικαίου κι όχι να υιοθετείτε και να αναπαράγετε δήθεν καταγγελίες χωρίς να γνωρίζετε καν το περιεχόμενό τους. Σας καλώ όπως ανακαλέσετε τον φτηνό υπαινιγμό στο πρόσωπό μου άλλως, διερωτώμαι, αν ο χαρακτηρισμός που θα ταίριαζε στην περίπτωσή σας είναι εκείνος του «κοινού συκοφάντη»;

Με τιμή Παύλος Χαϊκάλης.»

Η αναφορά του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Το βράδυ της Παρασκευής το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα» απαντώντας στα περί «συγκάλυψης» που καταλόγισε νωρίτερα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση Λιγνάδη. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «άλλο ένα μεγάλο ψέμα».

«Είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντας τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ. Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε Υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης; Ευθύνες του ζητήθηκαν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, που όχι μόνο την γνώριζε αλλά προσπάθησε εγγράφως να την συγκαλύψει» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σχετικά Άρθρα