Η τακτική του εισαγγελέα στην υπόθεση Λιγνάδη- Συγκλονίζει ο Βασίλης που κατήγγειλε βιασμό: “Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή”

 Η τακτική του εισαγγελέα στην υπόθεση Λιγνάδη- Συγκλονίζει ο Βασίλης που κατήγγειλε βιασμό: “Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή”

Σε μια ανάρτηση προχώρησε λίγο μετά τη συνέντευξη τύπου της υπουργού Πολιτισμού για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο Βασίλης, ο οποίος συγκλόνισε πρόσφατα με την εξομολόγησή του στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” της Ελεωνόρας Μελέτη, καταγγέλλοντας γνωστό θεατράνθρωπο για βιασμό και αποπλάνηση όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Ο 40χρονος σήμερα Βασίλης, που είναι το πρώτο άτομο που κινήθηκε νομικά εναντίον ανθρώπου του χώρου του θεάτρου, έγραψε λίγο αργότερα πως αυτό που επιθυμεί, ως θύμα ενός παιδεραστή, είναι δικαιοσύνη.

“Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή και θέλω δικαιοσύνη. Σας άφησα την ψυχή μου και τα όπλα να πολεμήσουμε. Σας ευχαριστώ για όλη αυτήν την υποστήριξη. Τη νέα μου οικογένεια, τα αδέρφια μου, που μεγαλώνει δυστυχώς μέρα με την ημέρα αλλά γινόμαστε πιο δυνατοί. Εις το επανιδείν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κινήσεις του εισαγγελέα

Ανοιχτά είναι πλέον όλα τα ενδεχόμενα ύστερα από τη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών συνεχίζει τη διερεύνηση των καταγγελιών αναφορικά με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, λαμβάνοντας νέες καταθέσεις, ενώ τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η τακτική “Μπεκατώρου”.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν στα ίδια βήματα που ακολούθησαν και στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας. Τότε, ο εισαγγελικός λειτουργός, αφού κάτω από άκρα μυστικότητα έλαβε καταθέσεις από μάρτυρες που θεωρούνταν κομβικής σημασίας για να “δέσει” με επαρκείς ενδείξεις ενοχής την κατηγορία σε βάρος του προπονητή, προχώρησε στην έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής, οδηγώντας τον φερόμενο δράστη ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος και τον έκρινε προσωρινά κρατούμενο.

Έτσι, και στην παρούσα υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει στη διάθεση της πλούσιο νομικό οπλοστάσιο για να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες της. Ήδη πάντως, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει την έρευνα της, αφού αρκετές ώρες μετά την είδηση για νέα μήνυση, έγινε γνωστό ότι οι εισαγγελικές αρχές λάμβαναν κατάθεση από μία γυναίκα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως σημαντική μάρτυρας. Κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν πρόκειται για κάποια καταγγέλλουσα, που κατέθετε την προσωπική της ιστορία, ενώ συνοδευόταν από δικηγόρο, που σχετίζεται επαγγελματικά με την υπόθεση.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα