Πολιτική χιονοστιβάδα το #MeToo: Νέα μήνυση κατά του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού για βιασμό 14χρονου το 2010!(vid)

 Πολιτική χιονοστιβάδα το #MeToo: Νέα μήνυση κατά του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού για βιασμό 14χρονου το 2010!(vid)

Νέα μήνυση κατά του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού κατατέθηκε για την περίπτωση βιασμού 14χρονου το 2010 (δεν έχει παραγραφεί), όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο γνωστό δικηγόρος Γ. Βλάχος.

Η υπόθεση γίνεται πλέον χιονοστιβάδα και αποκτά μείζονα πολιτική διάσταση καθώς στις 12 η υπουργός Πολιτισμού -που κατηγορείται από την αντιπολίτευση για επιχείρηση συγκάλυψης- αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου. Ο δικηγόρος που ανακοίνωσε την κατάθεση της νέας μήνυσης έκανε λόγο για “ιδιαίτερα υψηλό επικινδυνότητας του δράστη” και ζήτησε την άμεση κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών για τον πασίγνωστο, όπως, είπε σκηνοθέτη και ηθοποιό που απασχολεί ιδιαίτερα αυτό τον καιρό την δημοσιότητα για παρόμοιες πράξεις.

Με έναν σαφή αντιπερισπασμό καθώς δέχεται πανταχόθεν βολές η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πλήρη διευρεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο

Με ένα λακωνικό κείμενο, στο οποίο δεν αναγράφεται το θέμα της συνέντευξης, ενημερώθηκαν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι για έκτακτη συνέντευξη Τύπου: «Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σας καλεί σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, αύριο Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom».

Η συνέντευξη Τύπου ανακοινώνεται εν μέσω «βροχής» καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του ελληνικού θεάτρου και στον απόηχο της παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θέατρου.

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη μεγάλη της ανησυχία σχετικά με το κύμα καταγγελιών των τελευταίων εβδομάδων που αφορά στον χώρο του θεάτρου, ο οποίος πλήττεται από περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και λεκτικής ή σωματικής βίας.

Σχετικά Άρθρα