Παπαευαγγέλου: “Δεν προβληματίζει η βρετανική μετάλλαξη, αλλά η νοτιοαφρικάνικη. Στα 10.500 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα, τα μισά στην Αττική”

 Παπαευαγγέλου: “Δεν προβληματίζει η βρετανική μετάλλαξη, αλλά η νοτιοαφρικάνικη. Στα 10.500 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα, τα μισά στην Αττική”

Η διασπορά τους βρετανικού στελέχους στην κοινότητα με 742 κρούσματα δεν προβληματίζει τους ειδικούς καθώς τα εμβόλια παρέχουν υψηλή προστασία ισχυρίστηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ηδη το 6% των πολιτών και έχει εμβολιαστεί είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, ενώ παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων στους ευάλωτους πολίτες άνω των 75 ετών.

Αντιθέτως, όπως είπε η κ Παπαευαγγέλου, μας ανησυχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ευόσμου όπου μπαίνει πλέον σε αυστηρό lockdown και εκτεταμένο testing στους κατοίκους της περιοχής.

Στροφή 180 μοιρών από την Μενδώνη – “Αδειάζει” τον Λιγνάδη: “Μας εξαπάτησε, από τις καταγγελίες φαίνεται ότι είναι επικίνδυνος”

Σύμφωνα με την Παπαευαγγέλου παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκρουσε καμπανάκι  κινδύνου για τη διασπορά του ιού στους εργασιακού χώρους, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς όπως είπε πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο καθώς οι «συνάδελφοι μας έχουν και άλλες επαφές και δεν πρέπει να χαλαρώνουμε». Πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα είπε η κ. Παπαευαγγέλου υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή της καθολικής χρήσης μάσκας καθώς είναι αποτελεσματική για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού.