Τι είπε στο MEGA ο δημοσιογράφος που έκανε το εμβόλιο εκτός σειράς (vid)

 Τι είπε στο MEGA ο δημοσιογράφος που έκανε το εμβόλιο εκτός σειράς (vid)

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επανήλθε σήμερα για την είδηση που κυκλοφόρησε ότι ένας δεύτερος υγιειονομικός στην Κέρκυρα εμφάνισε συμπτώματα παράλυσης μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Όπως προέκυψε μετά από τις αποκαλύψεις του κ. Βασιλακόπουλου, σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού υπάρχει ΕΔΕ επειδή -όπως είπε- εμβολίαζε εκτός σειράς προτεραιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τροπή “σκανδάλου” με τον γιατρό που δήλωσε παραλυσία και τον δημοσιογράφο που το… “αποκάλυψε” – Απίστευτη καταγγελία Βασιλακόπουλου (vid)

Μεταξύ των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν χωρίς να ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας είναι και ο δημοσιογράφος του corfutv, το τοπικό μέσο το οποίο και δημοσίευσε αρχικά ότι ο γιατρός νοσηλεύεται με παράλυση.

Πρόκειται για τον Διονύση Μάμαλο ο οποίος μίλησε σήμερα στο MEGA.

«Εγώ είμαι ο δημοσιογράφος που έκανε το εμβόλιο. Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες, έχω αναπνευστικά προβλήματα. Είχα ζητήσει από το γιατρό αν γίνεται να μπω στη λίστα γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα. Με πήρε μετά από μία εβδομάδα, και ότι βρήκε μία δόση, και ότι αν ήθελα μπορούσα να πάω να την κάνω. Μου είπε ότι θα την πετάξουν, και τελικά πήγα, λάθος μου. Ως δημόσιο πρόσωπο, δε θα έπρεπε να πάω» είπε.

Και πρόσθεσε:

«Είχε εξαντλήσει ο γιατρός και την αστυνομία, και τα σώματα ασφαλείας, για να δώσει τη δόση. Μπορεί να το αποδείξει αυτό. Δεν είμαι ο συνήγορός του. Εγώ είμαι 65 ετών. Έκανα της Pfizer την πρώτη δόση του εμβολίου. Γράφτηκα κανονικά στον κατάλογο, και για τη δεύτερη δόση. Αυτές οι δόσεις φαίνεται ότι περισσεύουν από άτομα που για κάποιους λόγους τελικά δεν τους επιτρέπεται να κάνουν εμβόλιο. Είναι η έκτη δόση από το κάθε φιαλίδιο».

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε:

«Το να εμβολιαστεί ένας άνθρωπος έστω και εκτός σειράς, μπορεί να μην είναι ηθικά σωστό, αλλά δεν είναι έγκλημα. Δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το ζήτημα είναι ότι συνδέθηκε όποιο σύμπτωμα εμφάνισε ο συνάδελφος με παρενέργεια του εμβολίου».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Ιωάννης Κοντός, δικηγόρος του γιατρού της Κέρκυρας.

«Ακριβώς επειδή θα γίνει ΕΔΕ για την οποία ακόμη δεν έχουμε κληθεί, δε θέλω να επεκταθώ σε αυτό το κομμάτι. Η ΕΔΕ θα είναι για τη μη τήρηση της σειράς του εμβολιασμού. Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου νομίζω ότι ξεπερνούν τα όρια, και εμπίπτουν σε τέλεση αδικήματος. Ο άνθρωπος αυτός παρουσίασε κάποια συμπτώματα, ελέγχεται για τα συμπτώματα αυτά, εισήχθη στο νοσοκομείο γιατί η κατάστασή του δεν ήταν καλή. Το νοσοκομείο κάλεσε καθηγητή νευρολογίας που ήρθε στην Κέρκυρα και τον εξέτασε. Προφανώς διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Και αποφασίστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων», είπε ο κ. Κοντός.

«Ο πελάτης μου εμφάνισε αυτά τα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει σχέση με το εμβόλιο. Τα κάτω του άκρα είναι σχεδόν σε απόλυτη παράλυση. Χτες εμφάνισε μια μικρή βελτίωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παναγιώτης Δρίβας