Πρωτοβουλία καλλιτεχνών για την υπόθεση Λιγνάδη- Ζητούν την παραίτηση Μενδώνη

 Πρωτοβουλία καλλιτεχνών για την υπόθεση Λιγνάδη- Ζητούν την παραίτηση Μενδώνη

Ηθοποιοί και άνθρωποι του θεάματος ενώνουν τις φωνές τους «τρέχοντας» την πρωτοβουλία  #nomoremendoni και ζητώντας την παραίτηση της υπουργού.

Η πρωτοβουλία προέκυψε εξαιτίας της στάσης που κράτησε η υπουργός Πολιτισμού, αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μπουρδούμης προς Μενδώνη: “Ψεύδεστε φρικτά για τον Λιγνάδη”

Το κείμενο που «ανέβηκε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Την κρίσιμη στιγμή που στο θέατρο συντελούνται αλλάγες που θα καθορίσουν την εξέλιξή του – και ελπίζουμε όλης της κοινωνίας -και που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη την στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης για να αντικαταστήσουμε τον φόβο, την εκμετάλλευση και την κατάχρηση εξουσίας με αρχές που χρόνια προσπαθεί να μας διδάξει η Τέχνη , η κ. Μενδώνη αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα επέλεξε τον πολιτικό χαμαιλεοντισμό με σκοπό την όσο το δυνατό λιγότερη έκθεση του κ. Λιγνάδη και των ανθρώπων που τον επέλεξαν.

Με βάση τη στάση και τις πράξεις της λοιπόν – και χωρίς καμία διάθεση πολιτικής εξόντωσης ή προσωπικής απαξίωσης εννοείται- αντιλαμβανόμαστε ότι η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας καθώς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους στόχους των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού. Η χώρα μας αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού και αξίζει έναν υπουργό που προστατεύει και πονάει τις τέχνες, σέβεται τους πρεσβευτές της και αναγνωρίζει την αναγκαία προσφορά τους στην κοινωνία.
Ζητάμε την απομάκρυνση της κ. Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα