Κοροναϊός – Ασθενής “μηδέν” ένα χρόνο μετά – Η Δήμητρα Βουλγαρίδου περιγράφει την περιπέτεια της (vid)

 Κοροναϊός – Ασθενής “μηδέν” ένα χρόνο μετά – Η Δήμητρα Βουλγαρίδου περιγράφει την περιπέτεια της (vid)

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, μιλά στο Sputnik η Δήμητρα Βουλγαρίδου η ασθενής μηδέν του κοροναϊού. Έναν χρόνο μετά την περιπέτεια της με την COVID-19, η Θεσσαλονικιά επιχειρηματίας ανασύρει από τη μνήμη της τα γεγονότα εκείνων των ημερών, πριν την 26η Φεβρουαρίου 2020 οπότε οι γιατροί στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» την ενημέρωσαν ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν θετικό στον ιό.

«Ήμουν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Ιταλία, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και αφού είχαν περάσει δύο ημέρες, εμφάνισα κάποια ήπια συμπτώματα κι έτσι αποφάσισα να πάω στο κέντρο αναφοράς της Θεσσαλονίκης που ήταν το νοσοκομείο “ΑΧΕΠΑ”» περιγράφει η κα Βουλγαρίδου.

Το άγχος που όπως λέει είχε πάντα για τις αρρώστιες σε συνδυασμό με τα ρεπορτάζ που μετέδιδαν τα ελληνικά ΜΜΕ για την κατάσταση της πανδημίας που επικρατούσε τότε στη γειτονική Ιταλία την άγχωσαν και την ώθησαν να κινητοποιηθεί.

«Γενικά είχα πάντοτε ένα άγχος με τις αρρώστιες. Μόλις ανέβασα δέκατα κι επειδή έβλεπα τι μετέδιδαν τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας μας για αυτά που συνέβαιναν στην Ιταλία, άρχισα να αγχώνομαι και να σκέφτομαι μήπως έχω κολλήσει κι εγώ. Έτσι, πρώτα επικοινώνησα με την ιδιωτική μου ασφάλεια για να ρωτήσω τι να κάνω και αυτοί με κατεύθυναν ότι πρέπει να πάω στο κέντρο αναφοράς και να μην μείνω στο σπίτι – γιατί δεν μένω μόνη, μένω με την οικογένειά μου. Οπότε (έπρεπε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο διασποράς» συνέχισε η κα Βουλγαρίδου.

Στο «ΑΧΕΠΑ» που ήταν τότε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό υποβλήθηκε σε μία σειρά εξετάσεων, ενώ ελήφθη δείγμα για την πραγματοποίηση του μοριακού τεστ. Η κα Βουλγαρίδου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μπήκε σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης και ανέμενε το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ.

«Μου έκαναν και το τεστ, όμως το αποτέλεσμα θα έβγαινε την επόμενη μέρα το πρωί και σύμφωνα με το πρωτόκολλο έπρεπε να διανυκτερεύσω στο νοσοκομείο. Από την πρώτη στιγμή με έβαλαν σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Φυσικά μαζί με εμένα υπήρχαν και άλλοι στο νοσοκομείο με συμπτώματα και ακολούθησαν όλοι τις ίδιες οδηγίες. Εκείνη την ημέρα δεν είχα μαζί μου το παιδί, το οποίο ήρθε δύο ημέρες μετά αφού εξετάστηκε όλη η οικογένεια και ο μόνος που βρέθηκε θετικός στον ιό ήταν ο γιος μου που τότε ήταν 9 ετών» περιγράφει η κα Βουλγαρίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ