ΕΕ: Συμφώνησε με τη Moderna για 150 εκατ. δόσεις του εμβολίου φέτος και άλλες 150 εκατ. το 2022

 ΕΕ: Συμφώνησε με τη Moderna για 150 εκατ. δόσεις του εμβολίου φέτος και άλλες 150 εκατ. το 2022

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως κατέληξε σε συμφωνία με τη Moderna για την προμήθεια φέτος 150 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid-19, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των δόσεων που έχει εξασφαλίσει για το 2021 απ’ αυτή την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τη Δευτέρα από το Ρόιτερς, η ΕΕ έχει επίσης επιλογή να αγοράσει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις την ερχόμενη χρονιά.

DW: Απρόθυμοι να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca οι Γερμανοί υγειονομικοί- Μόνο το 7% των δόσεων έχει χρησιμοποιηθεί!

Η ΕΕ έχει ήδη κλείσει για φέτος 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna. Οι παραδόσεις άρχισαν τον Ιανουάριο με στόχο μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν παραδοθεί 10 εκατομμύρια δόσεις, αν και έχουν υπάρξει μερικές καθυστερήσεις.

Pfizer: Νέα συμφωνία με την ΕΕ για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις

200 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων περιλαμβάνει η νέα συμφωνία της Pfizer /BioNTech με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η νέα συμφωνία είναι επιπλέον των 300 εκατ. δόσεων που έχουν ήδη δεσμευτεί από την ΕΕ για το 2021, στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας.

Αυτές οι 200 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν φέτος, με περίπου 75 εκατομμύρια από αυτές το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech ήταν το πρώτο από τα τρία μέχρι στιγμής που έχει εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ. Τα άλλα δύο εγκεκριμένα εμβόλια προέρχονται από τη Moderna και την AstraZeneca.

Σχετικά Άρθρα