Χαρδαλιάς: Μέχρι το βράδυ εκτιμώ ότι θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση – Το νερό έως αργά το μεσημέρι

 Χαρδαλιάς: Μέχρι το βράδυ εκτιμώ ότι θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση – Το νερό έως αργά το μεσημέρι

Σε δηλώσεις μετά τη νέα σύσκεψη για τα τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Εξέφρασε την ελπίδα ότι έως το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων ενώ για την υδροδότηση είπε πώς αυτή τη στιγμή το συντριπτικό μέρος της ζημιάς έχει ήδη αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά το φαινόμενο είναι πλέον σε ύφεση και ο αγώνας δίνεται στην Κρήτη.

Το μεγάλο μέτωπο, όπως είπε, είναι το ζήτημα της ηλεκτροδότησης, ενώ αναφορικά με την υδροδότηση γίνονταν εργασίες όλη τη νύχτα σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στις μονάδες όπως το αντλιοστάσιο στα Κιούρκα, και η δεξαμενή στον Άγιο Στέφανο.

Όπως εκτίμησε, η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί παντού έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι η ηλεκτροδότηση.

  • «Είναι η απόλυτη προτεραιότητα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης», το δίκτυο έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές, έχουν πέσει εκατοντάδες δέντρα, συνέχισε, και εκτίμησε πως η συντριπτική πλειονότητα των κεντρικών βλαβών θα έχει αποκατασταθεί έως σήμερα αργά το βράδυ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ μίλησε για πρωτοφανή κατάσταση και είπε χαρακτηριστικά πως το τελευταίο διήμερο καταγράφηκαν 84-85 βλάβες σε κεντρικούς κορμούς τροφοδοσίας μέσης τάσης, πλέον οι 42-43 έχουν αποκατασταθεί.

Εκτίμησε πως έως το βράδυ θα έχει ηλεκτροδοτηθεί η πλειονότητα των κεντρικών μονάδων ώστε να εργαστούν τα συνεργεία στις επιμέρους παροχές.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για ώρες, σε Διόνυσο, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, 800 σπασμένα δέντρα στο δίκτυο σημαίνει πως κάθε δύο λεπτά ένα δέντρο έσπαγε, έπεφτε στο δίκτυο και έκανε ζημιά.