Αρναούτογλου: Ανοίγει ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία

 Αρναούτογλου: Ανοίγει ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία

H θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει από την Πέμπτη σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, ενώ ο καιρός γίνεται ήπιος σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, είπε πως «από την Θράκη μέχρι και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα περάσουν συννεφιές από την Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες κινούνται ανατολικότερα. Παρόλα αυτά, τις πρωινές ώρες μπορεί να αφήσουν σύντομες και τοπικού χαρακτήρα βροχές. Στη Λέσβο οι θερμοκρασίες το πρωί θα είναι αρκετά χαμηλές και ενδέχεται να χιονίσει για λίγο, όπως και στον Έβρο. Στη νοτιοανατολική Ελλάδα θα επικρατήσουν κάποιες συννεφιές, ενώ δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποια ψιχάλα στη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα η ημέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα, ενώ στο Ιόνιο θα υπάρξουν κάποιου τοπικού χαρακτήρα συννεφιές».

Επίσης, επισήμανε ότι «στη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα ανοίξει σε όλη την Ελλάδα μέχρι το απόγευμα, ακόμη και εκεί που θα παρουσιαστούν το πρωί κάποια φαινόμενα. Παρόλα αυτά, μπορεί να επιμείνουν κάποια σύννεφα στον Έβρο, στις Κυκλάδες και στη Κρήτη».

Pfizer: Νέα συμφωνία με την ΕΕ για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις

Ακόμη, για τους ανέμους που θα επικρατήσουν την Πέμπτη, υπογράμμισε πως «στη διάρκεια της νύχτας θα υπάρχει ξαστεριά σε όλη την χώρα, ενώ οι βοριάδες θα γίνουν βορειοδυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά ενδέχεται να αγγίξουν και τα 7 μποφόρ».

«Στη Βόρεια Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως και τους -9 βαθμούς, ενώ τοπικά μπορεί να πέσουν ακόμη και 3 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 2 με 3 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κάτω από τους 4 με 3 βαθμούς Κελσίου. Εξαίρεση η Λέσβος που το θερμόμετρο θα αγγίξει τους -1 και στο εσωτερικό της Κρήτης που θα έχει 0 βαθμούς», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Κατά την διάρκεια της ημέρας οι θερμοκρασίας θα ανέβουν συγκριτικά με σήμερα 6 με 7 βαθμούς, ενώ θα είναι ιδιαίτερα μαλακός ο καιρός. Μάλιστα, το συγκεκριμένο γεγονός οφείλεται στο ότι οι βοριάδες μεταφέρουν θερμές και όχι κρύες μάζες αέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στη πρόγνωση του για τον καιρό που θα επικρατήσει σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Για την Αττική είπε ότι «θα έχει λίγες αραιές συννεφιές που θα διαλυθούν γρήγορα και θα επικρατήσει λιακάδα σε όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 3 με 12 βαθμούς».

Επίσης, για την Θεσσαλονίκη σημείωσε πως «θα συννεφιάσει για 2 με 3 ώρες μετά τα μεσάνυχτα και ίσως ψιχαλίσει στα πεδινά. Ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 14 βαθμών»

Σχετικά Άρθρα