ΚΕΕΡΦΑ: Καταγγελία για βιαιοπραγία αστυνομικών κατά μεταναστών στην Δράμα (εικόνες)

 ΚΕΕΡΦΑ: Καταγγελία για βιαιοπραγία αστυνομικών κατά μεταναστών στην Δράμα (εικόνες)

Εντολή για διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος μεταναστών που κρατούνται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Παρανέστι Δράμας έδωσε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Η υπόθεση αφορά καταγγελία μεταναστών που υποστηρίζουν πως αστυνομικοί εισέβαλαν στους χώρους όπου κρατούνται και τους χτύπησαν.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, που δημοσιεύει φωτογραφίες μεταναστών που φέρουν χτυπήματα, είχε προηγηθεί διαμαρτυρία μεταναστών οι οποίοι ενώ είχαν συμπληρώσει 18 μήνες κράτησης, τους ανακοινώθηκε ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Λιγοστοί φίλοι αποχαιρέτησαν τον Αντώνη Καλογιάννη

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ για το ζήτημα θα ενημερωθεί ο Συνήγορος του Πολίτη.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ κάνει λόγο για «εκδικητικά βασανιστήρια αστυνομικών του Χρυσοχοίδη σε βάρος μεταναστών στο κολαστήριο στο Παρανέστι Δράμας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

«Μετανάστες από  το κέντρο κράτησης στο Παρανέστι Δράμας κατήγγειλαν, με επικοινωνία στην ΚΕΕΡΦΑ, ότι αστυνομικοί εισέβαλαν στους χώρους όπου κρατούνται και τους χτύπησαν με βάρβαρο τρόπο. Άλλωστε οι φωτογραφίες με τα σημάδια στα κορμιά τους μιλάνε από μόνες τους.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία μεταναστών οι οποίοι ενώ είχαν συμπληρώσει 18 μήνες κράτησης τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η Αστυνομία έκανε έφοδο μέσα στο κέντρο κράτησης χτυπώντας με γκλόμπ τους μετανάστες. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Από το κέντρο κράτησης αυτό έχουν οργανωθεί  ακόμη και παράνομες απελάσεις προς την Τουρκία με  βάρκες στον Εβρο.

Η ρατσιστική απανθρωπιά πάει χέρι-χέρι με την παραβίαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών από την κυβέρνηση της ΝΔ και την Αστυνομία.

Χρυσοχοίδη, στο λέμε δυνατά και καθαρά: Οι ζωές των προσφύγων μετράνε, όπως οι ζωές των μαύρων στις ΗΠΑ. Black lives matter, refugee lives matter!

Απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα κολαστήρια στο Παρανέστι  Δράμας, την Κόρινθο, την Αμυγδαλέζα. Να μην ανοίξει κανένα νέο στην Ορεστιάδα. Άμεση απελευθέρωση των μεταναστών, χαρτιά άσυλο και στέγη σε όλους τώρα!

Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουμε στην Ελλάδα και σε όλο τον Πλανήτη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 3μμ».

Μανώλης Δράκος