Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων – Μέχρι πότε θα χιονίζει στην Αττική

 Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων – Μέχρι πότε θα χιονίζει στην Αττική

Στην Αττική θα χιονίζει μέχρι το μεσημέρι, με την έντασή τους να μειώνεται στη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16/02.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χιόνια στην Αττική – “Παρέλυσε” η Αθήνα: Σύσταση… απαγόρευσης κυκλοφορίας έως τις 10 – Διακοπές ρεύματος, προβλήματα στα ΜΜΜ (εικόνες, vid)

Ο Σάκης Αρναούτογλου επισήμανε ότι η Αθήνα δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμη με τον χιονιά που έφερε η «Μήδεια».

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ ανέφερε πως «στην Αττική τις επόμενες ώρες από τα μεσάνυχτα και για ένα 12ωρο προς τις προμεσηβρινές ώρες της Τρίτης, αναμένονται νέες χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ισχυρές, που θα πιάσουν όλο τον νομό. Η χιονόπτωση θα είναι πιο έντονη στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν προς το μεσημέρι. Προς τα μεσάνυχτα όμως, δεν αποκλείεται να βγουν τοπικές χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα είναι κατά μέσο όρο 4 βαθμοί».

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη και η κορύφωσή του αναμένεται προς το μεσημέρι της Τρίτης. Αυτό σημαίνει πώς οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες για την Αττική και την Εύβοια που μέχρι το βράδυ θα εξακολουθεί να σημειώνεται χιονόπτωση, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα στο κάδρο της κακοκαιρίας θα μπει και η Κρήτη!

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτή η κατάσταση θα αρχίσει να υποχωρεί την Τετάρτη με τις χιονοπτώσεις στην Αττική να περιορίζονται στα βόρεια τμήματα όμως τότε θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα νέο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από τον ισχυρό παγετό. Δηλαδή, τις πολικές θερμοκρασίες που θα επικρατούν κι σε συνδυασμό με την χιονοκάλυψη θα δημιουργήσουν πάγο στους δρόμους και θα κάνουν δύσκολες τις μετακινήσεις των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα